Uitzending
EenVandaag - 18-12-2009

18-12-2009

EenVandaag

1157 x bekeken | 0 reacties
5
Eerste verdachte Hoek van Holland voor de rechter
De strandrellen in Hoek van Holland waren een nieuw dieptepunt in het hooligangeweld in Nederland. De veldslag met de Rotterdamse politie werd veroorzaakt door leden van de jonge harde kern van de Rotterdam hooligans. Politie en justitie wijzen de beruchte en gewelddadige supportersgroep aan als hoofdschuldige voor het drama. Vandaag komt de eerste relschopper zich verantwoorden voor de rechter. Het gaat om een 25-jarige man uit Rotterdam die wordt verdacht van opruiing, bedreiging van politiemensen en geweldpleging tegen agenten en bezoekers van het feest. Justitie beschouwt hem als een van de aanstichters van het hevige geweld. Hij zou onder meer 'Jullie gaan dood' en 'We gaan ze pakken' hebben geroepen.

Met minister Cramer in Kopenhagen
EénVandaag volgt Minister Jacqueline Cramer van VROM tijdens de klimaattop in Kopenhagen. Hoe verlopen de onderhandelingen? Wat draagt Nederland bij aan de Top? 'We zijn altijd constructief geweest en willen een stap vooruit zetten. Dat zullen we ook blijven doen', aldus een woordvoerder van de minister. Gaat de Top nog slagen? Een live-verslag vanuit Kopenhagen.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op vrijdag 18 december door de AVRO en de TROS. Te gast was Jacqueline Cramer.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie