Uitzending
EenVandaag - 19-12-2009

19-12-2009

EenVandaag

1319 x bekeken | 0 reacties
7
De chaos in Kopenhagen
De plenaire vergadering van de klimaatconferentie heeft zaterdagmorgen in Kopenhagen officieel kennis genomen van het Akkoord van Kopenhagen'. Daarmee zette de vergadering een punt achter de inmiddels dertien dagen durende klimaatconferentie. Er is veel onvrede over het resultaat, echte besluiten zijn er niet genomen en er zijn geen afspraken gemaakt over vermindering van de CO2-uitstoot. Een verslag van de chaos van de afgelopen 24 uur. Hoe de wereld probeerde te redden wat er te redden viel. In de studio verder een gesprek met Pieter Winsemius.

Q-koorts: Dierenarts weigert te ruimen
Maandag worden de eerste geitenboerderijen geruimd. Ruim 40 duizend dieren krijgen een dodelijke injectie in een campagne die doet terugdenken aan de varkenspest en de MKZ. Dierenarts Jaap de Boer en zijn collega's weigeren eraan mee te werken. Ze vinden het onbegrijpelijk dat er opnieuw gezonde dieren dood moeten, terwijl het ministerie niet gewacht heeft op het effect van een intensieve inentingscampagne.

De week van... het Wereldkerstcircus
EenVandaag is te gast bij het Wereldkerstcircus, dat dit jaar zijn 25-jarig jubileum viert. Met producent Henk van der Meyden, de stuwende kracht achter dit meest bekroonde circus van Europa, volgen we de voorbereidingen en repetities in Theater Carré in Amsterdam. Zo vlak voor de galavoorstelling lopen de spanningen hoog op in de circuspiste. Grote namen uit de internationale circuswereld werken mee, zoals de clown Fumagalli, 's werelds snelste illusionist Hans Klok, het beste springplanknummer ter wereld Kovgar uit Moskou, Fietsacrobaten uit China en een vliegende trapeze act uit Korea. Henk van der Meyden werkte vanaf 1958 bij De Telegraaf waar hij al snel de verantwoordelijkheid kreeg voor een eigen showbizzpagina onder de titel Privé. Hij was daarmee jarenlang de enige roddeljournalist van Nederland. Daarnaast was hij al vroeg actief als theaterproducent. In de loop van de jaren zeventig zette Van der Meyden het Privé-concept op diverse gebieden in. Op het Amsterdamse Leidseplein werd Club Privé opgericht, er verscheen een weekblad Privé en voor de TROS maakte hij het televisieprogramma TV Privé. Met echtgenote Monica Strotmann richtte hij Stardust Theatre B.V. op dat uitgroeide tot een van de grootste theaterbureaus van Nederland en onder meer verantwoordelijk is voor het jaarlijkse Wereldkerstcircus.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op zaterdag 19 december door de AVRO en de TROS. Te gast waren Pieter Winsemius, Henk van der Meyden en Jaap de Boer.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie