Uitzending
EenVandaag - 17-7-2008

17-7-2008

EenVandaag

1151 x bekeken | 0 reacties
6
Doping speelt weer hoofdrol in de Tour
De Italiaanse wielrenner Riccardo Ricco is uit de Tour de France gezet, hij is betrapt op doping. Hij testte positief op het bloeddopingmiddel epo na de vierde etappe, de tijdrit in Cholet. Topper Ricco is de derde wielrenner in deze Tour die positief is getest. Eerder werden de Spanjaarden Manuel Beltran (Liquigas) en Moisés Dueñas (Barloworld) uit de wielerronde gezet. De ploeg van Ricco, Saunier Duval, heeft zich inmiddels teruggetrokken en is niet aan de start verschenen bij de etappe van vandaag. In EénVandaag een gesprek met oud-wielrenner Marc Lotz.

Dood in de cel
Waardoor is de 35 jarige gedetineerde August H. om het leven gekomen? Dat is de vraag die zijn vader en diens advocaat zichzelf al maanden stellen. August was gedetineerd in De Grittenborgh in Hoogeveen en overlijdt twee dagen voordat hij op vrije voeten zal komen in zijn cel. Het lichaam van August zit vol met blauwe plekken. Nabestaanden en de lijkschouwer stellen dat het hier duidelijk gaat om letsel als gevolg van uitwendig geweld.

Eerste Nederlandse 'mall' in Tilburg
In Amerika vormen ze de nieuwe binnensteden, waar families en vrienden samenkomen, de mall is de 'place to be'. Megagrote winkelcentra zijn de afgelopen jaren ook in Europa her en der uit de grond gestampt, maar aan Nederland gingen ze vooralsnog voorbij. In Tilburg komt nu de eerste mega-mall van Nederland. Vormt het een bedreiging voor de kleine winkeliers? Of wordt de mall het nieuwste attractiepark van Nederland?

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op donderdag 17 juli door de AVRO en de TROS. Te gast was Marc Lotz.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie