Uitzending
EenVandaag - 15-7-2008

15-7-2008

EenVandaag

1037 x bekeken | 0 reacties
6
Belgische politiek opnieuw in crisis
Yves Leterme, tot vandaag de premier van BelgiŽ, is er niet in geslaagd de slepende kwestie rond het district Brussel-Halle-Vilvoorde op te lossen. Vandaag biedt hij de Belgische koning zijn ontslag aan. Is BelgiŽ in shock of ligt de Belg er niet wakker van? Eťn partij lijkt in ieder geval voordeel uit de crisis te halen, de Lijst DeDecker. Voormalig judoka Jean Marie DeDecker wil dat in BelgiŽ het 'gezond verstand' weer gaat regeren. Een toelichting op de crisis door politicus Jean Marie DeDecker en Xavier Taverne, journalist van de VRT.

De liefde voor Feyenoord
19 juli 2008 bestaat Feyenoord honderd jaar. De Rotterdamse voetclub is weliswaar niet de oudste van Nederland, maar heeft wel de meeste aanhang. Wat maakt Feyenoord zo bijzonder? Hoe kan hett dat de Rotterdammers zelfs aanhangers hebben in de stad van aartsrivaal Ajax? Vanavond de liefde van drie Amsterdammers voor de club uit Rotterdam-Zuid.

Woonwagen bewoners vogelvrij?
Gemeentes en woonwagenkampen; het is niet altijd een gelukkige combinatie. Gemeentes gebruiken de dure grond liever voor nieuwbouw, maar een kamp laat zich niet zomaar verplaatsen. In Den Haag vechten de bewoners van de Escamplaan voor behoud van hun plek en ook in Spijkenisse liggen bewoners al jaren in de clinch met de gemeente. SP-Tweede Kamerlid Paulus Jansen ziet een landelijk probleem.

Presentatie: Wouter Kurpershoek.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op dinsdag 15 juli door de AVRO en de TROS. Te gast was Paulus Jansen. De presentatie was in handen van Wouter Kurpershoek.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie