Uitzending
EenVandaag - 11-7-2008

11-7-2008

EenVandaag

1060 x bekeken | 0 reacties
6
Vollenhoven staakt hulp aan Spijkers
Pieter van Vollenhoven is niet meer beschikbaar als vertrouwens- of tussenpersoon voor oud-Defensiemedewerker en 'klokkenluider' Fred Spijkers. Van Vollenhoven zou volgens bronnen door het kabinet te verstaan zijn gegeven dat hij zich geen dubbelrol kan veroorloven als voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid en een soort ombudsman in de zaak-Spijkers. Fred Spijkers ontdekte als mijnexpert in het leger dat een bepaald type mijn onbetrouwbaar was en stelde dit aan de kaak. Een gesprek met Alexander Nijeboer, die een boek over de zaak schreef.

Toch protestacties chauffeurs
Nu er een akkoord is tussen de overheid en de transportsector over compensatie voor de hoge dieselprijzen lijkt de kou uit de lucht. Kleine transportbedrijven en eigen rijders zijn echter nog helemaal niet tevreden. Tot woede van de grotere bedrijven wil een groepje 'eigen rijders' vandaag toch protesteren en 'langzaam-acties' op de snelweg starten. EénVandaag ging mee in de vrachtwagen.

De wolf komt naar Nederland
Nederland krijgt er op termijn een nieuwe inwoner bij, de wolf. Het dier rukt langzaam op vanuit Duitsland en Polen en is nu al gesignaleerd rond Bremen en Berlijn. De jonge wolven gaan na een jaar of twee zwerven en leggen dan zonder problemen honderden kilometers af. Volgens kenners hoeven we ons echter geen zorgen te maken...

Presentatie: Wouter Kurpershoek.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op vrijdag 11 juli door de AVRO en de TROS. Te gast was Alexander Nijeboer. De presentatie was in handen van Wouter Kurpershoek.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!