Uitzending
EenVandaag - 17-4-2017

17-4-2017

EenVandaag

733 x bekeken | 0 reacties
6
Waarom meubelboulevards zo populair zijn met Pasen
Wat er vandaag vooral besproken werd op sociale media? Wellicht niet zo verrassend, maar: paastradities. Alleen was vandaag het weer niet goed genoeg om een dagje naar het strand te gaan, dus was meubelgigant IKEA vanmorgen al gauw trending. Maar niet alleen daar was het druk.

Na Erdogans zege nu ook herinvoering van de doodstraf?
Met een kleine meerderheid (51 procent) heeft Turkije zondag ingestemd met een historische grondwetswijziging. De uitslag van het referendum betekent een vergaande uitbreiding van de presidentiële macht, en dus meer invloed voor de huidige president Erdogan.

China koopt het voetbal op
Niet Engeland of Italië maar China als dé supermacht in het wereldvoetbal. Het is een enorme ambitie, maar China wil op voetbalvlak de onbetwiste nummer één worden. Daarom moeten binnen tien jaar 50 miljoen amateurspelers komen en vijftigduizend scholen worden opgezet voor coaching. Een flinke opgave, waar al de eerste stappen van zijn gezet.

Steden worstelen met outletcenters
Roermond, Lelystad en Roosendaal hebben er al één. In Halfweg, Zoetermeer en Zevenaar willen ze er één. Outletcenters zijn succesvol, gewild maar tegelijkertijd omstreden.

Nederland zweeg over moord en martelingen Suriname
Deze week wordt bekend of in Suriname het proces over de Decembermoorden wordt hervat. In december 1982 vermoordden Surinaamse militairen onder het bevel van Desi Bouterse vijftien landgenoten. Maar twee jaar eerder werd er ook al gemoord en gemarteld, en toen protesteerde Nederland niet.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman en Jojanneke van den Berge. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 17 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Waarom meubelboulevards zo populair zijn met Pasen Wat er vandaag vooral besproken werd op sociale media? Wellicht niet zo verrassend, maar: paastradities. Alleen was vandaag het weer niet goed genoeg om een dagje naar…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten