Uitzending
EenVandaag - 15-4-2013

15-4-2013

EenVandaag

798 x bekeken | 0 reacties
6
Agressie in het ziekenhuis
Ruim 4500 keer per jaar is ziekenhuispersoneel slachtoffer van fysiek en verbaal geweld. Tweehonderd patiŽnten waren het afgelopen jaar zelfs zo agressief dat ze een toegangsverbod kregen opgelegd. Dit blijkt uit onderzoek van het Algemeen Dagblad. Het zijn de eerste landelijke cijfers van geweld tegen ziekenhuispersoneel. EenVandaag keert terug naar het Westeinde Ziekenhuis, dat in 2010 onder het motto "Aso's het ziekenhuis uit" het geweld probeerde terug te dringen. Maar heeft deze aanpak gewerkt?

Mijn droom voor Nederland
'Mijn droom voor het land, inspiratie voor onze koning'. Met dat thema hoopt het Nationaal Comitť Inhuldiging zoveel mogelijk dromen te verzamelen van Nederlanders. Het EenVandaag Opiniepanel deed een oproep om uw dromen in te sturen en vanavond zien we de droom van Thijs Kamperman uit Gouda verfilmd in de uitzending.

Delen is booming
Sinds de crisis in 2008 vindt er een kentering plaats. Niet langer is het bezit van spullen belangrijk, maar delen is het nieuwe hebben aan het worden. Van autoís, huizen, gereedschap tot zelfs eten, alles kan je delen.

Staatsbosbeheer verkoopt percelen
Staatsbosbeheer moet 100 miljoen euro in de staatskas brengen om het begrotingstekort terug te dringen. Daarvoor gaat zij een gedeelte van haar in totaal 17.000 hectare natuurterrein buiten de ecologische hoofdstructuur veilen. Natuurorganisaties als Das&Boom en Natuurmonumenten zijn fel tegen de veiling, en ook vanuit de politiek is er kritiek.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op maandag 15 april door de AVRO en de TROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie