Uitzending
EenVandaag - 10-5-2010

10-5-2010

EenVandaag

1508 x bekeken | 0 reacties
5
VVD-politicus Hans Dijkstal overleden
VVD-politicus Hans Dijkstal is op 67-jarige leeftijd overleden. Hij was al langer ziek. Dijkstal was van 1998 tot 2002 fractievoorzitter in de Tweede Kamer van de VVD en stond aan de wieg van het eerste Paarse kabinet. In het eerste kabinet Kok (1994-1998) was hij vicepremier en Minister van Binnenlandse Zaken.

Er is een noodfonds, zijn we nu gered?
Dit weekend kwamen de Europese ministers van Financien een noodfonds overeen dat moet voorkomen dat eurolanden failliet gaan. Is de euro nu gered? En: Who's next, na Griekenland?

Wie of wat veroorzaakte de financiële crisis?
Vanmiddag presenteert de Commissie-De Wit het eerste deel van het onderzoeksrapport naar de oorzaken van de kredietcrisis. Daarnaast doet de commissie aanbevelingen hoe zo'n crisissituatie voortaan voorkomen kan worden. EénVandaag kijkt samen met de economen Sweder van Wijnbergen en Eric Bartelsman naar de resultaten van het rapport. Ook kijken we naar een bedrijf dat slachtoffer is geworden van de crisis.

Slachtoffers loverboys lijden onder ophef rond Mosterd
Dat het verhaal van het bekendste loverboy-slachtoffer Maria Mosterd grotendeels gelogen zou zijn is voor echte slachtoffers van gedwongen prostitutie een bittere pil. Misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink schreef onlangs in een nieuw boek dat de bestseller van van Mosterd (Echte mannen eten geen kaas) vol staat met leugens. Ook in een uitzending van Peter R. de Vries was er aandacht voor deze zaak. Wat zijn de gevolgen van deze onthulling voor de èchte slachtoffers van loverboys?

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op maandag 10 mei door de AVRO en de TROS. Te gast was Sweder van Wijnbergen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie