Uitzending
EenVandaag - 1-8-2011

1-8-2011

EenVandaag

966 x bekeken | 0 reacties
5
Nadert het einde van de digitale schandpaal?
Een inbraak, diefstal of ander delict via Youtube onder de aandacht brengen bij het grote publiek? De winkelier maakt steeds vaker gebruik van deze methode om een dief of inbreker op te sporen en het lijkt te werken. Maar is deze methode wel te rechtvaardigen, is het geen privacy schending en voor eigen rechter spelen?

De zomer van 1992: Ellen van Langen
“Liefie, heb je het gezien” Met haar eerste reactie stal een glunderende Ellen van Langen de harten van vele Nederlanders na haar overwinning op de Olympische Spelen van Barcelona. En reden tot glunderen had de kersverse kampioene. Een jaar eerder lag ze nog in de lappenmand. Samen met EenVandaag kijkt Van Langen terug op die onvergetelijke zomer van 1992.

Lokale cultuurhistorie steeds belangrijker
Bijna iedere stad, ieder dorp in Nederland heeft het: van die lelijke gebouwen, treurige blokkenflats, op een plek waar vroeger een historisch gebouw stond.
Om gemeenten aan te sporen zuiniger om te gaan met hun erfgoed, is er nu een nationale wedstrijd in gang gezet. 25 duizend euro voor de gemeente die het best zorgt voor zijn historie. Een negental gemeenten strijdt om deze prijs.

Presentatie: Bas van Werven.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op maandag 1 augustus door de AVRO en de TROS. Te gast was Ellen van Langen. De presentatie was in handen van Bas van Werven.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie