Uitzending
Editie NL - Aflevering 3

Aflevering 3

Editie NL

3-1-2019

| 288 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Smartphone kraken met pasfoto. -Vandaal verknalt het zelf. -Neem afscheid van je rommel. -Tenk you ferrie muts.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Neem afscheid van je rommel
Niets is zo lekker als het jaar opgeruimd beginnen. Daar weet de Japanse opruimgoeroe Marie Kondo alles van. Vanaf deze week staat 'Tidying up with Marie Kondo op Netflix. Daarom gingen wij met een Marie Kondo consultant opruimen.

Tenk you ferrie muts
Een nieuwe app moet ons helpen om beter Engels te spreken. Want een beetje Engels spreken kunnen we wel, maar onze uitspraak is niet oké. Want in plaats van 'the' zeggen we vaak oer-Hollands 'de'. En we hebben ook moeite met 'big'. Dat spreken we gewoon uit als 'bik'. We kunnen nog wel een lesje gebruiken. Of die nieuwe app dus. Om wat minder houterig Engels te spreken, zoals Louis van Gaal, en wat meer te klinken als talenwonder Frans Timmermans.

Vandaal verknalt het zelf
Een enorme explosie in het Zuid-Hollandse Monster: jongeren hebben een zware vuurwerkbom op een brug laten ontploffen. Spectaculaire beelden, en daarmee scoor je online. Maar de politie kijkt mee. Het is perfect bewijsmateriaal om de daders op te sporen. Steeds vaker wordt de politie geholpen door filmpjes die de daders zelf maken.

Smartphone kraken met pasfoto
Smartphones die te ontgrendelen zijn met gezichtsherkenning zijn makkelijk te hacken met een goede pasfoto. De Consumentenbond testte 110 toestellen van verschillende merken. Daarvan konden 42 toestellen met een pasfoto worden ontgrendeld. Gezichtsherkenning is een populair alternatief voor het invoeren van een pincode of een vingerafdruk. Maar het is dus lang niet altijd betrouwbaar.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 3 werd uitgezonden op donderdag 3 januari door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie