Uitzending
DWDD - De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

DWDD

6-2-2018

| 1258 x bekeken | 0 reacties
7
Bénédicte Ficq
Advocaat Bénédicte Ficq deed in 2016 aangifte tegen de vier grootste tabaksfabrikanten in Nederland. Vorige week zat ze aan tafel omdat hét kankerinstituut van Nederland, het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis (AVL), zich aansloot bij de aangifte. Daarop besloot het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) ook mee te doen. Vandaag werd bekend dat de complete verslavingszorg in Nederland zich ook achter de aangifte schaart. Dus vrijwel alle verslavingsartsen in Nederland, de Jellinek-klinieken en het Leger des Heils. Zal het nu echt gedaan zijn met roken?

Winy Maas
Architect en stedenbouwkundige Winy Maas ken je onder meer van de Markthal in Rotterdam. In de toekomst zullen er 10 miljard mensen op de aarde wonen, waarvan driekwart in steden. Maas denkt na over oplossingen voor die steden van de toekomst. Hij zat eerder aan tafel over zijn 'Barbapapa-huizen', maar bespreekt vanavond ‘The Green Dip’; de stad moet de natuur omarmen. Dus geen kaal beton meer, maar elk oppervlak beplanten. Daken, gevels, terrassen, pleinen en openbare ruimtes moeten worden voorzien van een groene laag.

Stef Bos en Diggy Dex
Ons hele seizoen is het oeuvre van Willem Wilmink prominent aanwezig. Zijn gedichten, essays, liedjes en boeken worden aan tafel besproken, gezongen of voorgedragen in filmpjes. Stef Bos is groot fan van Wilmink en was daarom in september al te gast. Er bleef echter een heleboel onbesproken, dus is hij er vanavond weer. Deze keer met Diggy Dex, samen zullen zij het lied ‘Signalen’ ten gehore brengen. Ooit gezongen door Herman van Veen, maar de tekst is uiteraard van Willem Wilmink.

Tafelheer: Johnny de Mol
Vanavond is Johnny de Mol de sidekick van Matthijs.

In deze uitzending van DWDD waren Johnny de Mol, Stef Bos en Winy Maas te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD met de titel De Wereld Draait Door werd uitgezonden op dinsdag 6 februari door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie