Uitzending
DWDD - De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

DWDD

5-10-2017

| 984 x bekeken | 0 reacties
6
Dolf Jansen
Een eerlijk salaris en minder werkdruk. Dat is de reden waarvoor vandaag de basisschoolleraren staken, 90% van de scholen was dicht. 60.000 docenten trokken naar Den Haag om de actiedag kracht bij te zetten. Drie leraren van de TheresiaSchool in Rotterdam-Zuid, Maaike Ivo, Karis Ketelaar en Mabel Mercedes Ramirez, waren aanwezig, Dolf Jansen stond de hele dag als spreekstalmeester op het actiepodium.

Richard Krajicek
Volgens velen de allermooiste tenniswedstrijd ooit: de Wimbledonfinale van 1980. Spelers: de bedeesde arrivé Björn Borg versus de onstuimige rising star John McEnroe. In een bloedstollende wedstrijd won Borg de titel, zijn vijfde Wimbledon-zege. In Nederland volgde een 8-jarige Richard Krajicek het duel, dat nu is vereeuwigd in de speelfilm Borg/McEnroe.

Theo Maassen
Een tweede Poelifinario voor Theo Maasen! Hij kreeg de belangrijke cabaretprijs voor zijn voorstelling ‘Vankwaadtoterger’. Op de bühne is Maassen natuurlijk een routinier, maar hij debuteert nu op zijn vijftigste als filmregisseur: ‘Billy’ handelt over de moeizame relatie tussen een buikspreekpop en zijn speler…

Muziek: Kita Menari
De Indie-pop van Kita Menari ligt in de lijn van Two Door Cinema Club, Foals en Haim. Na hun succesvolle eerste single ‘Young Lovers’, komt morgen hun tweede single ‘Shooting for Stars’ uit!

Tafeldame: Hélène Hendriks
Hélène is vanavond sidekick van Matthijs!

De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD met de titel De Wereld Draait Door werd uitgezonden op donderdag 5 oktober door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie