Uitzending
DWDD - De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

DWDD

5-3-2018

| 1807 x bekeken | 0 reacties
6
Sander Schimmelpenninck, Prem Radhakishun en Ron Fresen
Met nog iets meer dan twee weken op de teller, komen de gemeenteraadsverkiezingen steeds dichterbij. Vanaf vandaag bespreken we het politieke nieuws met aan tafel Eus, Sander Schimmelpenninck, Prem Radhakishun en Ron Fresen. Vandaag starten we ook de verkiezings-on-the-road 'Erik op de brommer'.

Griet Op de Beeck
Aanstaande zaterdag barst de Boekenweek weer los, thema dit keer: ‘Natuur’. Voor de 83e keer wordt de literaire feestweek georganiseerd, met ook dit jaar weer het Boekenbal én natuurlijk het Boekenweekgeschenk, nu geschreven door Griet Op de Beeck. De titel is ‘Gezien de feiten’ en handelt over Olivia, een vrouw van 71, die na het overlijden van haar man op zoek gaat naar een manier om haar bestaan van belang te laten zijn.

Guus Meeuwis
Afgelopen jaren had Guus Meeuwis het erg druk met onder andere concertreeksen met 'Groots met een zachte G', concerten in Londen (Royal Albert Hall) en Parijs (Olympia), een seizoen als jurylid van The Voice of Holland, natuurlijk het maken van platen en vanuit zijn privésfeer was er nog een echtscheiding van de vrouw waarmee hij 14 jaar getrouwd was. In de periode daarna nam Guus rust om na te denken. Dat resulteerde in zijn twaalfde studioalbum 'Geluk', dat 18 mei uitkomt. Daarnaast is er een gelijknamige tour die eind augustus van start gaat. Vanavond is Guus Meeuwis in de studio om te praten over zijn nieuwe werk en hij speelt zijn nieuwe single 'Je staat niet alleen'.

Erik Dijkstra
De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur. Op 21 maart kiest Nederland in 335 gemeenten de gemeenteraad. In de nieuwe rubriek 'Erik op de brommer' doorkruist Erik Dijkstra het land om de stemming te polsen. Van eigengereide lokale éénmansfracties tot ambitieuze vertegenwoordigers van de gevestigde partijen, hoe hangt de vlag erbij in de kleine hoekjes van ons land?

Tafeldame: Halina Reijn
Halina is de sidekick van Matthijs.

In deze uitzending van DWDD waren Erik Dijkstra, Guus Meeuwis, Halina Reijn, Prem Radhakishun en Ron Fresen te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD met de titel De Wereld Draait Door werd uitgezonden op maandag 5 maart door BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie