Uitzending
DWDD - 30-11-2015

30-11-2015

DWDD

1145 x bekeken | 0 reacties
6
Alexander Klöpping
Voor het eerst in de geschiedenis is het Jeff Bezos, oprichter van Amazon, gelukt om een commercieel ruimteschip naar de ruimte te sturen en weer terug op aarde te laten landen. Dit in tegenstelling tot Tesla’s CEO Elon Musk, die al jaren hetzelfde probeert met zijn organisatie Space X. Twee ondernemers die de commerciële ruimtevaart naar grote hoogten stuwen. De race om de ruimtevaarttoerist is begonnen, met deze mijlpaal staat het 1-0 voor Bezos. Aan tafel: Alexander Klöpping.

Johnny de Mol
Toen Johnny de Mol De Gouden Televizier Ring won, riep hij in zijn toespraak op tot meer verdraagzaamheid. Hierna kreeg De Mol talloze verzoeken voor samenwerkingen, waaronder met Kinderen voor Kinderen. Nu zingt Johnny de Mol samen met Kinderen voor Kinderen in de nieuwe clip van het nummer ‘Waarom moet ik gaan’. Met het nummer wordt aandacht voor de noodsituatie van vluchtelingkinderen gevraagd. Vanavond laten Johnny de Mol en kinderen van het Kinderen voor Kinderen-Koor het nummer voor het eerst bij DWDD horen.

Louis Davidsring voor Claudia de Breij!
“De grootste eer die ik me kan bedenken" stelt Claudia de Breij op haar website. Herman van Veen draagt de historische Louis Davidsring over aan haar! De ring is na de oorlog in het leven geroepen als hommage aan de Joodse cabaretier Louis Davids. De drager mag zelf bepalen aan wie en wanneer hij de ring doorgeeft. Claudia staat nu in een illuster rijtje: Heintje Davids, Wim Kan en Herman van Veen, die de ring maar liefst 40 jaar bij zich hield. Herman en Claudia zitten aan tafel!

Muziekminuut: Gabriel Rios
Geboren in San Juan, op zijn achttiende verhuisd naar het Belgische Gent en af en toe naar het New Yorkse Chinatown. Gabriel Rios is een wereldreiziger. Hij werkt samen met muzikanten als Kobe Proesmans, jazzgrootheid Jef Neve en Michael Franti. In 2004 werd ‘Broad Day Light’ een hit. Inmiddels is hij vijf albums verder en won hij vorig jaar de Music Industry Award. Nu is hij in Nederland: luister vanavond naar de mooie stem van Rios, bij ons in de studio van DWDD.

Giel Beelen
Giel is vandaag de sidekick van Matthijs en tipt natuurlijk de allernieuwste muziek.

In deze uitzending van DWDD waren Gabriel Rios, Alexander Klöpping, Claudia de Breij, Giel Beelen, Johnny de Mol, Herman van Veen en Louis Davids te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op maandag 30 november door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie