Uitzending
DWDD - 2-12-2015

2-12-2015

DWDD

1026 x bekeken | 0 reacties
6
Philippe Remarque, Frits van Exter, Sanne Groot Koerkamp en Rob Wijnberg
Elk jaar kiest het gezaghebbende Time Magazine hun ‘Person of the Year’. Eerdere winnaars van deze verkiezing waren Obama (2012), Mark Zuckerberg (2010) en ‘Jij’ (2006). De uitslag is op 9 december bekend. Wij nemen vanavond alvast een voorproefje. Wij vragen hoofdredacteuren Philippe Remarque, Frits van Exter, Sanne Groot Koerkamp en Rob Wijnberg naar hun persoon van het jaar.

Wieteke van Zeil en Friso Lammertse

In 2016 herdenkt de stad Den Bosch de kunstenaar Jheronimus (Jeroen) Bosch. Het is dan het vijfhonderdste sterfjaar van de middeleeuwse schilder. Aan de hand van ‘Het Hooiwagen-triptiek’ duiden we vanavond de schilder en zijn werk. Aan tafel zitten Wieteke van Zeil, kunstredacteur bij De Volkskrant en conservator Friso Lammertse.

Jett Rebel in New York
Jett Rebel is weer terug van zijn tiendaagse tour naar New York! In tien dagen tijd speelde hij, telkens op een andere locatie, tien shows tijdens het jaarlijkse ‘Live in your Living Room Festival’. Niet in grote zalen maar in underground bars, hotel lobbies en huiskamers. Vanavond vertelt Jett aan tafel bij DWDD over zijn ervaringen in New York City.

Muziekminuut: LGHTNNG
De Groningse band LGHTNNG werd in maart dit jaar gevormd en gelijk deed de band mee aan de Popronde 2015. Dat de band snel aan de weg timmert kun je met zekerheid zeggen: ze brachten ook een single én het debuut-EP ‘Nights Change Days’ uit. Ze treden op door het hele land, maar vanavond hoor je de ‘80s elektropopmuziek van LGHTNNG in de studio van DWDD!

Pieter van den Hoogenband
Pieter is vanavond de sidekick van matthijs.

In deze uitzending van DWDD waren Pieter van den Hoogenband, Frits van Exter, Nico Dijkshoorn en Rob Wijnberg te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op woensdag 2 december door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie