Uitzending
DWDD - 3-12-2015

3-12-2015

DWDD

1161 x bekeken | 0 reacties
6
Maxim Hartman
Fietsende toeristen in Amsterdam: ineens stoppen om foto’s te maken, in grote groepen fietsen en slingeren over de gracht. Het wordt er niet veiliger op. De gemeente Amsterdam heeft er iets op bedacht. Er zijn filmpjes gemaakt waarin Maxim Hartman de basisregels voor ‘happy fietsen’ uitlegt. Zo moet de bezoeker van de hoofdstad bekend worden met de Amsterdamse fietsjungle. De filmpjes worden straks vertoond op social media, fietsverhuurbedrijven en hotels. De slogan: ‘Happy cycling is Safe Cycling’. Aan tafel: Maxim Hartman.

Mart Smeets
Een nieuw record voor de Golden State Warriors: het team heeft voor de twintigste keer op een rij de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA gewonnen. Topscorer van het team is Steph Curry. Met zijn onnavolgbare dribbels en driepunters op cruciale momenten, maakte hij het verschil voor de Golden State Warriors. Aan tafel praten we met onze sportkenner Mart Smeets.

Frank van der Lende, Annemieke Schollaardt, Paul Rabbering en Eva Koreman
Traditiegetrouw voorspelt de BBC ieder jaar welke artiesten er komend jaar zullen doorbreken: de ‘Sound of’-lijst. Deze week maakte BBC de Sound of 2016 bekend. Izzy Bizu, NAO en Frances zijn enkele namen uit de lijst. Vanavond bespreken we met 3FM dj’s Frank van der Lende, Annemieke Schollaardt, Paul Rabbering en Eva Koreman onze eigen ‘Sound of 2016’: welke frisse, nieuwe, artiesten zullen volgens onze dj’s aankomend jaar doorbreken?

Muziekminuut: Naive Set
De vierkoppige Amsterdamse band Naive Set begon in 2012. In februari 2014 kwam de eerste LP ‘Reclining Nude’ uit, gevolgd door de plaat ‘Dragon’ dit jaar. Met de Popronde speelde de band in 2014 door het hele land. De muziek: ‘slim super-catchy indiepop’, aldus 3voor12. Under the Radar beschreef het liever als ‘jangly pop-harmonieën die klinken als een ongehaaste zomerdag’. Luister naar de muziek van Naive Set, vanavond bij DWDD.

Griet Op de Beeck
Griet Op de Beeck is vanavond de side-kick van Matthijs. Op de Beeck (1973) is een Vlaamse auteur en columnist. Ze is van origine dramaturg, maar ging steeds meer schrijven: columns, artikelen en interviews over kunst. Inmiddels zijn er ook twee romans van haar verschenen: 'Vele hemels boven de zevende' en 'Kom hier dat ik u kus.'

In deze uitzending van DWDD waren Paul Rabbering, Mart Smeets, Annemieke Schollaardt en Maxim Hartman te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op donderdag 3 december door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie