Uitzending
DWDD - 27-9-2012

27-9-2012

DWDD

1307 x bekeken | 0 reacties
8
In de uitzending van donderdag 27 september: Paul Verhoeven over het boek 'Volgens Verhoeven', de splinternieuwe rubriek 'Boek van de Maand' en muziek van niemand minder dan Tori Amos. Tafelheer is Jort Kelder.

Vincent Icke
Sinds professor Robbert Dijkgraaf voor ons een hoorcollege gaf over de oerknal en de oneindigheid van ons heelal en het nietige van de aarde zijn we nog gretiger als het gaat om nieuws uit de ruimte. Vandaag is er nieuws. Verschillende kranten drukten de foto groot af. Een beeld dat 13,2 miljard jaar terug gaat in de tijd. Zo ver zijn we nog nooit terug geweest. Aan tafel: hoogleraar Sterrenkunde Vincent Icke.

Gerda Aukes, Monique Burger, Wim Krings en Ronnie Terpstra
Ze weten alles van boeken, zien er maandelijks stapels nieuwe van én ze hebben een sterke mening: donderdag start een panel van vier boekverkopers in DWDD met de splinternieuwe boekenrubriek Boek van de Maand. Elke laatste donderdag van de maand presenteren Gerda Aukes, Monique Burger, Wim Krings en Ronnie Terpstra hun favoriete boek in de uitzending en kiezen zij gezamenlijk één ultiem Boek van de Maand.

Paul Verhoeven
Je zou kunnen denken dat hij zijn halve leven in de bioscoop heeft doorgebracht en misschien is dat ook wel zo: Paul Verhoeven. 65 weken lang nam hij de lezer van de Volkskrant mee op een ontdekkingstocht door de filmgeschiedenis. Op sublieme wijze ontleedde hij filmklassiekers als Casablanca, Gone With The Wind en The Godfather. Zonde natuurlijk om het bij een krantencolumn te laten. Zijn columns zijn nu gebundeld in het boek met de toepasselijke naam 'Volgens Verhoeven'. Paul Verhoeven, Nederlands grootste regisseur en wandelende cinema-encyclopedie, schuift aan om te praten over zijn 'filmbijbel'.

Tori Amos & het Metropole Orkest
Muziek is er vandaag van niemand minder dan Tori Amos! Haar nieuwe album 'Gold Dust' komt vrijdag 28 september uit. Ook geeft ze een concert, samen met het Metropole Orkest, op maandag 1 oktober in een uitverkocht De Doelen in Rotterdam.

Tafelheer: Jort Kelder

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op donderdag 27 september door de VARA. Te gast waren Paul Verhoeven, Tori Amos, Jort Kelder en Vincent Icke. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie