Uitzending
DWDD - 27-9-2010

27-9-2010

DWDD

1961 x bekeken | 0 reacties
8
De gasten in de uitzending van 27 september zijn: Jan Cremer, Babette Sijmons, Piet van Winden, Chantal Janzen en Henny Vrienten. Muziek is er van Stijn, Jan Mulder is tafelheer.

Jan Cremer
Op zaterdag 2 oktober wordt het originele manuscript van het eerste boek 'Ik, Jan Cremer', van Jan Cremer geveild. Dit wordt gedaan door Piet van Winden, die vorig jaar het veilinghuis Adams Amsterdam Auctions opende. Volgens van Winden is er zeer veel belangstelling voor het manuscript. Cremer en zijn vrouw Babette Sijmons zijn te gast, samen met Van Winden.

Piet van Winden
Piet van Winden is veiligmeester. Hij runde met zijn vrouw meer dan 20 jaar het Leidse antiquariaat AioloZ, dat uitgroeide tot een van de meest succesvolle van Nederland. Een paar jaar geleden verkocht hij het antiquariaat. In oktober 2009 opende hij het nieuwe veilinghuis 'Adams Amsterdam Auctions', waar hij al vele honderden pronkstukken geveild heeft.

Paul Römer
Paul Römer was de creatieve man van productiehuis Endemol. Hij verlaat het bedrijf na vijftien jaar. Römer stond met John de Mol bijvoorbeeld aan de wieg van 'Big Brother', het tv-format dat Endemol internationaal succes opleverde.

Musical 'Petticoat'
De Musical Petticoat speelt zich af in de jaren '50 en vertelt het verhaal van het Groningse plattelandsmeisje Pattie dat wereldberoemd wil worden. Ze vertrekt naar Amsterdam waar ze flink wat tegenslag krijgt te verduren. Patti wordt gespeeld door Chantal Janzen, Henny Vrienten componeerde de muziek.

Chantal Janzen
Chantal Janzen is een alleskunner: ze presenteert, acteert, zingt én speelt mee in musicals. Ze was te zien in musicals als 'Beauty and the Beast', 'Tarzan' en ‘Disney Musical Sing-Along’.

Henny Vrienten
Henny Vrienten is voornamelijk bekend als voorman van de band ‘Doe Maar’, die begin jaren ’80 furore maakte. De Nederlandstalige reggea/pop-band was zeer populair, ook onder tieners die eigenlijk te jong waren om de maatschappijcritische teksten te kunnen begrijpen. In 1984 hield de band het mede daarom voor gezien.

Stijn
Stijn (Vandeputte) is een Vlaamse electromuzikant en acteur. Hij debuteerde met twee 'extended play's'. In 2004 kwam het album 'Euphoric' uit, en in 2006 zijn tweede album 'The World Is Happy Now'. 'Ten Danz', zijn derde album, ligt sinds juni 2010 in de winkels. Hij maakt vooral gebruik van electronica, maar niet van samples of een laptop. Naast het maken van films speelt Stijn (kleine) rollen...

Jan Mulder
Jan Mulder is een vaste DWDD-tafelheer. De oud-profvoetballer, voetbalanalyticus en schrijver laat zijn licht over veel onderwerpen schijnen. Hij geeft regelmatig zijn 'top vijf ergernissen'.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op maandag 27 september door de VARA. Te gast waren Chantal Janzen, Henny Vrienten, Jan Cremer, Jan Mulder, Paul Römer en Piet van Winden. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie