Uitzending
DWDD - 25-11-2010

25-11-2010

DWDD

3251 x bekeken | 0 reacties
8
In de uitzending van donderdag 25 november: Job Cohen, Max Pam, Hans van den Bergh, Gijsbert Kamer, Dio en Andrew Makkinga. Muziek is er van Gabriel Ríos, tafelheer is Giel Beelen.

Job Cohen
Gisteren was PvdA-coryfee Willem Vermeend te gast. In zijn boek stelt hij o.a. dat de PvdA-onderhandelaars onder leiding van Job Cohen bij de formatie cruciale inschattingfouten hebben gemaakt die tot de oppositiebanken hebben geleid.
Cohen lag tijdens de gehele formatie onder vuur, hij zou geen sterke leider zijn en over te weinig feitenkennis beschikken, hetgeen werd versterkt door een zwak optreden bij Nova. Hoe ziet Cohen zijn rol nu en wat is de koers die de PvdA moet gaan varen?

Hans van den Bergh en Max Pam
Onlangs kwam het boek “Het Scherp van de Snede, de Nederlandse Literatuur in 100 en enige polemieken”uit, samengesteld door Pierre Vinken en Hans van den Bergh. Het is een bloemlezing van de scherpste en spannendste twistgeschriften uit alle perioden van de Nederlandse en Vlaamse literatuur.
Aan bod komen scherp geschreven teksten van onder meer Gerrit Komrij, Willem Frederik Hermans, Arnon Grunberg en Hugo Brandt Corstius.
Hans van den Bergh en Max Pam bespreken het fenomeen én hun favoriete polemieken.

Andrew Makkinga, Gijsbert Kamer en Dio
Hiphop-artiest Kanye West is omstreden en wordt vaak beticht van grootheidswaan. Niet alleen zijn muziek, ook zijn politieke statements zorgen voor beroering. Na Katrina riep hij bijvoorbeeld "George Bush doesn't care about black people", hetgeen door Bush als ergste moment in diens politieke carrière is bestempeld.
West heeft nu een nieuw album, 'My beautiful dark twisted fantasy'. Het album kreeg alom extreem lovende recensies. De Britse krant Daily Telegraph noemt het album een meesterwerk en schrijft dat de cd het album van het jaar is. ‘Dit is een artiest die zijn tijd zo ver vooruit is, dat hij net zo goed in een andere tijd had kunnen leven.’ De Los Angeles Times vergelijkt het album met een schilderij van Picasso, een kunstenaar die zijn tijd ook ver vooruit was. Ook de Volkskrant gaf het album de hoogst mogelijke beoordeling. Wat maakt dit album zo goed? Rapper Dio, journalist Gijsbert Kamer en presentator Andrew Makkinga bespreken het fenomeen.

Gabriel Rios
Gabriel Rios kwam op zijn achttiende naar Gent om aan de academie voor Schone Kunsten te studeren. Al snel begon hij een bandje, 'The Nothing Bastards' geheten. Met dat bandje werd het niet veel. In 2004 kwam zijn album 'Ghostboy' uit met de hit 'Broad Day Light'. Nu komt zijn derde album 'The Dangerous Return' uit, waarvan hij in de uitzending het nummer 'Dauphine' zingt.

Giel Beelen
Giel Beelen is één van de regelmatig terugkerende tafelheren bij DWDD, waar hij bovendien altijd wat van de nieuwste muziek laat horen. Giel is radio-DJ bij 3FM, waar hij het ochtendprogramma 'Giel!' presenteert.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op donderdag 25 november door de VARA. Te gast waren Gabriel Rios, Giel Beelen, Hans van den Bergh, Job Cohen en Max Pam. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie