Uitzending
DWDD - 19-11-2010

19-11-2010

DWDD

2803 x bekeken | 0 reacties
8
In de uitzending van vrijdag 19 november: Derk Sauer, Karin de Korte en een nieuwe actuele opera! Muziek is er ook van De Jeugd van Tegenwoordig, tafelheer is Marc-Marie Huijbregts.

Derk Sauer
Derk Sauer is voorzitter van het bestuur van IDFA, het documentaire festival dat t/m 28 november in Amsterdam plaatsvindt. Wat zijn de absolute aanraders en welke docu heeft hem het meest geraakt?

Drs Karin de Korte-Munk
Drs Karin de Korte-Munk is psychologe en heeft zich gespecialiseerd in droomanalyses. Ze had tussen 1996 en 2004 vele gesprekken met prins Bernhard, die zij bundelde in het boek 'Basta. De laatste jaren van een droomprins'.

Adriaan van Dis
In de serie 'actuele opera's' vanavond de vierde '1 minuut opera' die in opdracht van DWDD wordt gemaakt. Ditmaal zijn de perikelen rond de PVV-fractieleden het thema. De titel is 'Van het Vergeten'. Het libretto is geschreven door Adriaan van Dis, de muziek is van Michel van der Aa, bariton Martijn Cornet neemt de uitvoering voor zijn rekening.

De Jeugd van Tegenwoordig
De Jeugd van Tegenwoordig is rapformatie, bestaande uit ‘Willie Wartaal’, ‘Vieze Fur’ en ‘P. Fabergé’ (‘Faberyayo’). Hun muziek bevindt zich op het snijvlak tussen hiphop en jaren ’80 electronica, voornamelijk geproduceerd door Bas Bron. Ze zijn vermaard om hun attiude, hun unieke styling in clips en albumcovers en hun onnavolgbare teksten.

Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts
Met zijn spontane, onnavolgbare humor is Marc-Marie Huijbregts een vaste tafelheer voor de vrijdagavond! Hij werd bij het grote publiek bekend met zijn optredens in ‘Dit Was het Nieuws’. Het tv-programma ‘Wie is de Mol?’, de film ‘Alles is Liefde’ en de tv-serie ‘Het Schaep met de Vijf Pooten’ volgden.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op vrijdag 19 november door de VARA. Te gast waren Adriaan van Dis, Bas Bron, Derk Sauer, Freddie Tratlehner, Marc-Marie Huijbregts, Michel van der Aa en Olliçio Locadia. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie