Uitzending
DWDD - 24-2-2011

24-2-2011

DWDD

2166 x bekeken | 0 reacties
9
Te gast in de uitzending van donderdag 24 februari zijn: Erik de Bruijn, Alexander Klöpping, Jan Mulder, DWDD-recordings met: Lenny Kuhr en Anneke van Giersbergen. Muziek is er ook van Ntjam Rosie en tafelheer is Arie Boomsma.

Lenny Kuhr en Anneke van Giersbergen
In DWDD recordings spelen Nederlandse en of Vlaamse muzikanten een voor hun belangrijk nummer. Vanavond met Anneke van Giersbergen, die een nummer ten gehore brengt van U2 en Lenny Kuht die een liedje zingt van Amália Rodrigues.

Alexander Klöpping en Erik de Bruijn
De 3D-printer was er al een tijdje. In de medische wetenschap, architectuur en in de game -en filmindustrie wordt er al mee gewerkt. Een nieuw aspect is dat het apparaat nu ook voor consumenten op de markt is gekomen. Zo kan je er kleine objecten als: vorken, lepels en zelfs sieraden mee uitprinten. Je moet wel zelf een beetje handig zijn, want je krijgt hem als een bouwpakket thuis gestuurd. Momenteel is het printen nog een langzaam proces. Elk object dat je geprint wilt hebben, moet eerst worden ontwikkeld in een 3D softwareprogramma. De printer bouwt het object dan laagje voor laagje op.

Top 5 ergernissen Jan Mulder
Vanavond zal Jan Mulder zijn maandelijkse 'Top 5 ergernissen' geven. Elke maand verzamelt Mulder die zaken die hem in de media opvielen en die hem - op zijn zachtst gezegd - aardig irriteerden.

Ntjam Rosie
Ntjam Rosie maakte in 2008 haar debuutalbum 'Atouba'. Waarop Westerse en Afrikaanse ritmes vermengd werden met Jazz en Soul. Inmiddels ze het album 'Elle' uitgebracht. De nadruk op deze plaat ligt nog meer op jazz en soul. Het album gaat over haar afkomst, over haarzelf. Ntjam Rosie verhuisde op haar negende naar Maastricht omdat haar moeder verliefd was geworden op een Nederlander. Ze studeerde...

Arie Boomsma
Boomsma komt uit een christelijk milieu en maakte carrière als basketballer. Een knieblessure gooide roet in het eten, waarna hij zich ging richten op tv en radio.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op donderdag 24 februari door de VARA. Te gast waren Alexander Klöpping, Anneke van Giersbergen, Arie Boomsma, Jan Mulder en Lenny Kuhr. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!