Uitzending
DWDD - 20-1-2016

20-1-2016

DWDD

1249 x bekeken | 0 reacties
6
Erik Scherder
De comapatiŽnt die te zien was in de collegeserie over Het Brein met Erik Scherder, kan weer lopen. Zij is het afgelopen jaar intensief behandeld, onder andere met dagelijkse elektrostimulatie van de hand. Professor Erik Scherder die deze methode voorstelde, zit vanavond bij ons aan tafel.

Dimitri Verhulst
Volgende week is de Nederlandse premiŤre van de film ĎProblemski Hotelí op het International Film Festival Rotterdam. Dit is de verfilming van het gelijknamige boek van Dimitri Verhulst uit 2003. Dit boek is het resultaat van het verblijf van Verhulst als asielzoeker in het asielzoekerscentrum van Arendonk. De vluchtelingenproblematiek van toen is nog net zo prangend als nu. De film lijkt in licht van de huidige vluchtelingencrisis een actueel thema aan te snijden. Aan tafel schrijver Dimitri Verhulst.

Erben Wennemars, Alexander Pechtold en Gertjan Verbeek
De Man en het Hout, het boek geschreven door de Noorse Lars Mytting, bleek een gigantische bestseller. Hoe houd je een kampvuur aan de gang en wanneer ontstaat het beste brandhout? Het boek dient als handleiding voor Šlles wat te maken heeft met het kappen, hakken, stapelen en in de fik steken van alle soorten hout. Vanavond aan tafel houtverslaafden Erben Wennemars, Alexander Pechtold en Gertjan Verbeek.

foto Soccer.ru

Gertjan Verbeek

Muziekminuutje: Eefje de Visser
Eefje de Visser maakt met haar band dromerige liedjes, in het Nederlands, die niet in een hokje te plaatsen zijn. Mooie, warme melodieŽn met tegendraadse teksten. Voor haar derde album ĎNachtlichtí sloeg ze een iets andere weg in. Er kwam een meer elektronisch geluid, we horen synths, diepe bassen en digitale basdrums. Maar de liedjes bleven. En die prachtige teksten ook.

Nico Dijkshoorn
Vandaag een gedicht van Nico Dijkshoorn.

Sylvana Simons
Vanavond is Sylvana de sidekick van Matthijs.

In deze uitzending van DWDD waren Erben Wennemars, Gertjan Verbeek, Dimitri Verhulst, Nico Dijkshoorn, Sylvana Simons en Alexander Pechtold te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op woensdag 20 januari door BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie