Uitzending
DWDD - 19-9-2012

19-9-2012

DWDD

1908 x bekeken | 0 reacties
8
In de 40-minuten uitzending van woensdag 19 september: Annemarie Oster en Sylvana Simons. Tafeldame is Claudia de Breij.

Joost Zwagerman, Jeroen Henneman, Annet Gelink, Puck Verkade en Yuri Honing
Vanaf zondag 23 september is het dan eindelijk zover: het Stedelijk Museum in Amsterdam gaat weer open voor publiek! Het Stedelijk sloot in 2004 haar deuren voor een grootscheepse verbouwing.
DWDD viert de heropening van het museum voor moderne kunst met Joost Zwagerman, Jeroen Henneman, Annet Gelink, Puck Verkade en Yuri Honing. Zij zullen vertellen op welke werken zij zich het meest verheugen. Dit alles wordt muzikaal omlijst door pianist Thomas Beijer.

Annemarie Oster en Sylvana Simons.
Feministe Naomi Wolf is de schrijver van het boek Vagina: a new biography dat onlangs veel opzien baarde. In het boek gaat ze in op de neurale netwerken tussen de hersens en de vagina die de kwaliteit van het vrouwelijk orgasme bepalen. Ze schrijft dat haar eigen orgasmes mentaal en fysiek minder krachtig werden. Ze liet daarom een stalen plaatje in haar onderrug plaatsen en het probleem was opgelost. Het boek gaat echter verder dan een persoonlijk relaas; het werd een pleidooi voor onderkenning van de sterke connectie tussen de vagina en de rest van het vrouwelijke lichaam. Aan tafel: Annemarie Oster en Sylvana Simons.

Nico Dijkshoorn
Ook dit seizoen is Nico Dijkshoorn de huisdichter van De Wereld Draait Door. Vrijwel elke woensdag is hij te gast. Zijn poŽzie laat niemand onberoerd. Zijn gedichten, die gewoonlijk spontaan ontstaan, zijn altijd hyperactueel, grappig, verrassend, op de persoon en onnavolgbaar origineel.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op woensdag 19 september door de VARA. Te gast waren Annemarie Oster, Claudia de Breij, Jeroen Henneman, Joost Zwagerman, Nico Dijkshoorn, Sylvana Simons, Thomas Beijer en Yuri Honing. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie