Uitzending
DWDD - 20-10-2011

20-10-2011

DWDD

2125 x bekeken | 0 reacties
9
Te gast in de uitzending van vrijdag 21 oktober zijn: Damiaan Denys, Pieter Jan Hagens en oud-deelnemers van 'Wie is de Mol', Frénk van der Linden en Peter R. De Vries. Muziek is er van Automatic Sam en tafelheer is Marc-Marie Huijbregts.

Wie is de Mol?
Het televisieprogramma 'Wie is de Mol?' is voor het derde achtereenvolgende jaar - voor de vijfde keer in totaal - genomineerd voor de Gouden Televizier Ring. Hoog tijd dat het programma een keer wint! We praten onder meer over het geheim van het succes en over de 'buzz' rondom het uitlekken van de namen van deelnemers, voordat deze bekend zijn. Te gast zijn presentator Pieter Jan Hagens, maar óók een hele sloot aan bekende oud-deelnemers.

BDD: ingebeelde lelijkheid
Damiaan Denys is Hoogleraar psychiatrie, die samen met iemand die aan het 'Body Dysmorphic Disorder' lijdt, komt praten over de aandoening. De stoornis BDD is in het kort ontevredenheid over het eigen uiterlijk. Dit schiet zo door dat een patiënt er moeilijk mee kan leven. Ieder mens vindt zich wel eens niet zo mooi, maar een BDD-patiënt is gefixeerd op een bepaald lichaamsdeel. Ze denken vrijwel nergens anders meer aan en het maakt dat ze zich nauwelijks meer ergens durven te vertonen.

Uitspraak kort geding Heinekenfilm
De uitspraak in het kort geding rondom de Heineken ontvoering is vandaag. We praten erover met Frénk van der Linden, die in 1992 het enige interview (NRC) had met de ontvoerde Freddy Heineken en met Peter R. De Vries, die kritisch is over de 'Heinekenfilm' van Maarten Treurniet omdat deze niet op feiten zou zijn gebaseerd. Beiden denken - om verschillende redenen - dat Holleeder deze zaak gaat verliezen.

Automatic Sam
Veel van de vuigste Nederlandse blues bands komen uit de Achterhoek, zo ook Automatic Sam. Ze omschrijven hun muziek als bluespsychodelicpunkrock. Hun naam is ontleend aan een vaag figuur uit een nummer van 'Captain Beefheart'. De bezetting bestaat uit: Pieter Holkenborg (zang/gitaar), Rense Slings (gitaar), Bob Hogenelst (drums) en Harm Wopereis (bass). De naam van hun nieuwe album is Texino.

Marc-Marie Huijbregts
Marc-Marie Huijbregts is een vaste tafelheer voor de vrijdagavond (al is hij ook wel eens op een andere dag present)! Hij werd bij het grote publiek bekend met zijn optredens in ‘Dit Was het Nieuws’. Het tv-programma ‘Wie is de Mol?’, de film ‘Alles is Liefde’ en de tv-series: ‘Het Schaep met de Vijf Pooten’, en ''t Vrije Schaep' volgden. Op 13 februari 2009 onthulde Marc-Marie dat hij kaal...

.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op donderdag 20 oktober door de VARA. Te gast waren Frénk van der Linden, Marc-Marie Huijbregts, Pieter Jan Hagens en Peter R. de Vries. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie