Uitzending
DWDD - 11-11-2016

11-11-2016

DWDD

1226 x bekeken | 0 reacties
6
Leonard Cohen overleden
Zijn vele fans voelden het al aan zijn laatste plaat ‘You want it darker’ die 21 oktober uitkwam: dit zou wel eens het laatste wapenfeit van Leonard Cohen kunnen zijn. De grootse singer-songwriter met de duistere stem is niet meer, hij overleed op 82-jarige leeftijd. Cohen was een inspirator voor vele grootse muzikanten, waaronder Kurt Cobain, Jeff Buckley en Nick Cave. We bespreken zijn muzikale erfenis met Henk Hofstede en Iris Hond. Zij zingen samen met Dekoor ook het nummer 'Hallelujah'.

De empathische samenleving
Het gaat hard tegen hard in het debat over de Nederlandse identiteit. Exemplarisch is de discussie rond Zwarte Piet. Volgens Jesse Klaver mist elke vorm van empathie in de verhitte polemieken. Inleven in de ander is het begin van de oplossing en daarom schreef hij het boek ‘De empathische samenleving’. De handleiding om de verdeelde maatschappij samen te brengen?

Giel Beelen stopt met ochtendshow
Giel is gestopt. Tenminste, met zijn ochtendshow op 3FM. Na 12,5 jaar zet hij een punt achter de langstlopende ochtendshow op de zender. Soms sentimenteel, dan weer keihard, maar altijd spraakmakend, de show verveelde nooit. Maar Giel wil nieuwe, andere paden bewandelen. Zo stort hij zich vol op zijn talentenjacht. We blikken terug én vooruit met Giel Beelen. In de studio ook negen van zijn talenten: Wander, Maya Shanti, Naomi Snell, Adam Hoek, Dos Hermanos, Luna Mae, Gabbi Lieve, Flemming en Lotte Walda.

Muziek: CUT_
In 2014 brak de band door toen hun versie van Sromae’s ‘Papaoutai’ viral ging op YouTube. Deze cover is inmiddels ruim een miljoen keer gestreamd op Spotify en werd zelfs door Stromae zelf gedeeld. In oktober brachten ze de nieuwe single, een voorproefje van de derde EP, uit: ‘Tune In Tune Out’. Vanavond treedt CUT_ bij ons op in de studio!

Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts
Vanavond is Marc-Marie de sidekick van Matthijs.

In deze uitzending van DWDD waren Giel Beelen en Marc-Marie Huijbregts te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op vrijdag 11 november door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • DWDD - Matthijs van Nieuwkerk presenteert allerlaatste DWDD

  Matthijs van Nieuwkerk presenteert allerlaatste DWDD

  27-3-2020

  Er komt vanavond na 15 jaar een einde aan de talkshow De Wereld Draait Door. Matthijs van Nieuwkerk neemt vanavond voor de allerlaatste keer plaats aan de kop van zijn talkshowtafel voor de laatste uitzending van zijn…
  Lees verder
 • DWDD - Stond stil bij overlijden Van der Laan

  Stond stil bij overlijden Van der Laan

  7-10-2017

  Burgemeester Eberhard van der Laan is donderdag overleden aan de gevolgen van longkanker. De burgemeester legde 18 september zijn taken neer en schreef in een brief aan alle Amsterdammers dat hij het een voorrecht vond…
  Lees verder
 • DWDD - Zet een wekker op De Wereld Draait Door

  Zet een wekker op De Wereld Draait Door

  26-8-2017

  De Wereld Draait Door keert komend tv-seizoen weer terug op NPO 1 met Roxeanne Hazes als nieuwe huisband. De zangeres zal in het nieuwe seizoen van De Wereld Draait Door elke laatste vrijdag van de maand met haar band…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten