Uitzending
DWDD - 10-11-2016

10-11-2016

DWDD

861 x bekeken | 0 reacties
6
Alexander Klöpping en Wouter van Noort
Dankzij Facebook heeft Trump gewonnen. Althans, daar lijkt het op. Daar werden en masse, vaak onjuiste, berichten over Clinton verspreid. Niemand leek dit door te hebben, behalve het personeel van Facebook zelf, dat eigenaar Mark Zuckerberg zelfs vroeg om het algoritme te veranderen en Trump tegen te houden. Bepalen social media voortaan de democratie? Aan tafel: Alexander Klöpping en Wouter van Noort.

Herman Pleij
Afgelopen vrijdag ging de nieuwe Netflix-serie ‘The Crown’ in première bij de streamingdienst. Met een budget van 110 miljoen euro is het de duurste tv-serie ooit gemaakt. Het kostuumdrama vertelt het verhaal van de jonge koningin Elizabeth II die in die in 1953 de Britse troon bestijgt en daar bijna 65 jaar later nog altijd op zit. Het eerste seizoen bestaat uit tien afleveringen van een uur, seizoen twee is besteld. Geschreven en geregisseerd door Peter Morgan, die eerder de bejubelde film The Queen schreef, kan het niet misgaan met de serie. Aan tafel: Herman Pleij.

Leona Philippo en Frank Boeijen
Vanavond alweer de derde editie van onze rubriek ‘Het Groot Nederlands Songbook’. Welke Nederlandse liedjes behoren absoluut tot ons culturele erfgoed? Wij stellen de canon van de Nederlandse liedkunst op. Wende Snijders, Trijntje Oosterhuis, Paul de Munnik en Janne Schra gingen voor, vanavond aan tafel Leona Philippo en Frank Boeijen.

Muziek: Gregory Porter
In 2013 bracht hij zijn album ‘Liquid Spirit’ uit, wat zijn wereldwijde doorbraak werd. Een Grammy Award voor Best Jazz Vocal Album én een record van meer dan 20 miljoen streams voor een jazzalbum. En nu, een paar jaar later, is zijn langverwachte vervolgalbum ‘Take Me To The Alley’ uit. Vanuit Amerika is hij vanavond hier bij ons in de studio: de jazz- en soulzanger Gregory Porter!

Tex de Wit
Tex de Wit (1986) is comedian en verbonden aan de Comedytrain van Toomler. Hij brengt droge, intelligente humor met een hoge grapdichtheid. Daarnaast schrijft hij columns voor Spijkers met Koppen en werkt hij mee aan het tv-programma van Arjen Lubach: Zondag met Lubach.

In deze uitzending van DWDD waren Alexander Klöpping, Frank Boeijen, Herman Pleij, Leona Philippo en Tex de Wit te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op donderdag 10 november door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie