Uitzending
De leugen regeert - 29-9-2006

29-9-2006

De leugen regeert

1661 x bekeken | 0 reacties
6
Publiciste Karin Spaink staat bij een interview over borstkanker op de foto in Opzij, met ontbloot bovenlijf en geamputeerde borst en een kaal hoofd door de chemotherapie. Trouw-columnist Sylvain Ephimenco was geschokt en vindt dat je de lezer niet met dat beeld mag confronteren. Een discussie met Cisca Dresselhuys, Karin Spaink en Sylvain Ephimenco.

Na een dodelijke steekpartij in Amsterdam-Oost ontstond er rumoer in de buurt. In De Volkskrant werd dat omschreven als rellen tussen Surinamers aan de ene en Marokkanen aan de andere kant. Ook gaat het in het stuk over drugshandel. Maar daar heeft het allemaal niks mee te maken, zeggen betrokkenen. De voorzitter van de Marokkaanse raad eist excuses van De Volkskrant.

Frank Heemskerk van de PvdA doet in de rubriek Politiek correct zijn beklag over De Telegraaf.

Francisco van Jole heeft het over de rol van het publiek in het journalistieke debat.

In de Mediaraad: Elsbeth Etty (hoogleraar VU Amsterdam en columnist NRC Handelsblad) en Jort Kelder (hoofdredacteur Quote).

Presentatie: Felix Meurders.

Deze uitzending van het programma De leugen regeert is uitgezonden op vrijdag 29 september door de VARA. Te gast waren Jort Kelder, Cisca Dresselhuys, Elsbeth Etty, Francisco van Jole, Karin Spaink, Frank Heemskerk en Sylvain Ephimenco. De presentatie was in handen van Felix Meurders.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie