Uitzending
De leugen regeert - 22-9-2006

22-9-2006

De leugen regeert

1663 x bekeken | 0 reacties
6
Scholen laks met veiligheid, schrijft het AD. Dat blijkt uit de Veiligheidsmonitor van onderzoeksbureau ITS. Als voorbeeld gebruikt het AD de vmbo Daltonschool uit Naaldwijk. Twee leerlingen vertelden over het falende veiligheidsbeleid; dat scholen laks optreden tegen spijbelen, drugs en wapens, zonder dat ze op de hoogte waren van het feit dat ze met journalisten praatten. De school is woedend over zo'n tendentieus stuk. 'De veiligheid van de ondervraagde leerlingen wordt in gevaar gebracht', zegt de directeur.

Francisco van Jole heeft het over de vertekende werkelijkheid in de journalistiek.

In de rubriek Politiek Correct praten Hilbrand Nawijn (groep Nawijn), Frits Wester (parlementair verslaggever RTL Nieuws) en Rutger van Santen (voorzitter van de Parlementaire Persvereniging) over embargo's, lekken en verslaggeving op Prinsjesdag.

In de mediaraad Peter ter Horst (hoofdredacteur Intermediair) en Govert van Brakel (presentator Radio 1 Journaal).

Presentatie: Felix Meurders.

Deze uitzending van het programma De leugen regeert is uitgezonden op vrijdag 22 september door de VARA. Te gast waren Frits Wester, Francisco van Jole, Hilbrand Nawijn, Rutger van Santen, Peter ter Horst en Govert van Brakel. De presentatie was in handen van Felix Meurders.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie