Uitzending
De leugen regeert - 21-4-2006

21-4-2006

De leugen regeert

1579 x bekeken | 0 reacties
6
Het Limburgs Dagblad en Dagblad De Limburger schreven een en hetzelfde sfeerverslag over de actievoerende NedCar-medewerkers die per bus naar Den Haag gingen. 'Actie, actie, biertje, biertje', schreef de krant. 'Achterin de bus wordt weldra om het hardst geboerd en rijgen de schunnige liedjes zich aaneen.' Dat beeld leverde een stroom van boze ingezonden brieven op, want de actievoerders herkenden zich helemaal niet in dit verhaal. In de studio de FNV en Het Limburgs Dagblad.

Hoogleraar Rechtspsychologie Peter van Koppen beschuldigt de media bij de Deventer moordzaak van het hypen van sommige informatie. Volgens hem voeren ze gegevens uit 'nieuw' DNA-onderzoek in Engeland zo op, dat het net is alsof de veroordeelde Ernest Louwes onterecht vastzit. In werkelijkheid doet het rapport uit Engeland, dat enkel de eerdere onderzoeken van het NFI onderzoekt, het tegenovergestelde. Lex Runderkamp, onderzoeksjournalist van het NOS-journaal, is het daar helemaal niet mee eens.

Francisco van Jole heeft het over 'spin-nieuws'.

In de Mediaraad Andrea Vreede (NOS-correspondent in ItaliŽ) en Carel Kuyl (hoofdredacteur NOVA).

Presentatie: Felix Meurders.

Deze uitzending van het programma De leugen regeert is uitgezonden op vrijdag 21 april door de VARA. Te gast waren Francisco van Jole, Carel Kuyl, Lex Runderkamp en Peter van Koppen. De presentatie was in handen van Felix Meurders.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie