Uitzending
De leugen regeert - 14-4-2006

14-4-2006

De leugen regeert

1373 x bekeken | 0 reacties
6
Nederland criminele vrijstaat, kopte de Volkskrant op de voorpagina op basis van het relaas van vier vooraanstaande criminologen. En verderop in de krant: 'Als we zo doorgaan wordt het hier een soort Italië'. Reden voor de vaste kamercommissie van justitie om om opheldering te vragen. Maar hebben deze vier deskundigen het wel zo gezegd?

Vrij Nederland publiceerde deze week een gesprek met één van de twee militairen die weigeren naar Uruzgan te gaan. Hij zegt dat de troepen slecht zijn voorbereid op hun taak. Zijn bataljon noemt hij 'een kippenhok', een 'kindercrèche', en een 'groepje hangjongeren'. Het Ministerie van defensie is boos omdat het geen kans kreeg zijn kant van de zaak te vertellen.

Het AVRO-programma Opsporing Verzocht zond een reconstructie uit over de verdwijning van Natalee Holloway, met daarin ook de belangrijkste verdachte Joran van der Sloot. Die rol wordt vertolkt door een donkere jongen, terwijl Van der Sloot blank is. De gevolmachtigd minister van de Antillen in Nederland noemt dat misleiding. John Leerdam (PvdA) is het roerend met hem eens.

Francisco van Jole heeft het over sprookjes in de krant.

In de Mediaraad: Hans Nijenhuis, chef redactie van nrc.next, en Emile Fallaux, hoofdredacteur van Vrij Nederland.

Presentatie: Felix Meurders.

Deze uitzending van het programma De leugen regeert is uitgezonden op vrijdag 14 april door de VARA en de AVRO. Te gast waren Francisco van Jole, John Leerdam, Emile Fallaux en Hans Nijenhuis. De presentatie was in handen van Felix Meurders.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie