Uitzending
De Garage - 4-6-2007

4-6-2007

De Garage

915 x bekeken | 0 reacties
6
Autoprogramma. Over auto's valt zoveel meer te vertellen dan de resultaten van testritten van de allernieuwste modellen. In het gloednieuwe autoprogramma De Garage staat de band tussen de mens en zijn auto centraal. Want de liefde voor een oude auto gaat vaak diep en staat veelal los van het primaire nut van de auto als vervoermiddel. Waarom is die auto zo bijzonder en waarom kun je er zo intens van houden? Daarnaast is er een wielwisselwedstrijd, wordt onverwacht de auto van iemand uit het publiek naar binnen gereden en grondig besproken, is er een publieksprijsvraag over een pakketje schroot, brengt een poŽtisch filmpje over een specifiek aspect van de autowereld of een mooi detail van een auto rust in de reuring en probeert een tweekoppig panel in Show me your car and I tell you who you are te raden wie (van de drie) de eigenaar is van de auto van de week. Acteur Martijn Fischer begeeft zich elke week in de wereld van de tweedehands autohandel. In een korte reportage is te zien hoe hij, steeds als een ander personage, probeert om voor EUR 500,- een geschikte auto te kopen. Zijn aankoop wordt vervolgens in de studio door Nathalie gekeurd en verloot onder het aanwezige publiek. De muziek wordt verzorgd door de Belgische band The Seatsniffers. Te gast is de Skoda-rijder van de eeuw. Een aantal voorbeelden van diorama's. Dit zijn piepkleine garages die worden nagebouwd, tot in het kleinste detail. Een eigenaar van de Amerikaanse Plymouth. Hij raakte verzot op deze auto na het zien van de film Christine. Auto's hebben vaker de hoofdrol in films, zo ook in Tarantino's nieuwe film Deathproof. De auto in deze film maakt inzittenden onsterfelijk.

Presentatie: Eric Corton en Nathalie Strijbosch.

Deze uitzending van het programma De Garage is uitgezonden op maandag 4 juni door de VPRO. Te gast was Martijn Fischer. De presentatie was in handen van Eric Corton.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee