Uitzending
Dat kan beter! - Het leven kan langer!

Het leven kan langer!

Dat kan beter!

24-9-2008

| 899 x bekeken | 0 reacties
6
Sterfelijkheid blijft een probleem in onze maatschappij. Dood gaan we allemaal en we hebben er niet zoveel over te zeggen wanneer. Gezond leven en het vermijden van dodelijke ongelukken helpen natuurlijk wel een beetje, maar echt grote stappen neem je daarmee niet.

Zijn er geen hulpmiddelen om gezond en lang te blijven leven? Moeten we deze oplossingen zoeken in onze biochemische samenstelling of in de technologie? Is het wel handig als ineens niemand meer doodgaat? Overbevolking en generatiekloven krijgen op deze manier een hele nieuwe betekenis.

Celbioloog Gerald de Haan, gerontoloog Jan Baars en evolutionair bioloog Bas Zwaan zijn experts op het gebied van veroudering. Wat moeten we doen en laten om zo lang mogelijk te leven?


Presentatie: Pieter van der Wielen.

Deze uitzending van het programma Dat kan beter! met de titel Het leven kan langer! is uitgezonden op woensdag 24 september door de VPRO. Te gast was Jan Baars. De presentatie was in handen van Pieter van der Wielen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee