Uitzending
Dat kan beter! - Oorlog kan beter!

Oorlog kan beter!

Dat kan beter!

16-10-2008

| 1008 x bekeken | 0 reacties
6
e wereld zou toch een stuk beter af zijn zonder oorlog. Geen conflicten meer die met geweld beslecht worden. Maar dit Utopia lijkt nog ver weg. In de tussentijd zou het mooi zijn als we de oorlogen die toch gevochten worden zo goed mogelijk voeren. Minder doden, kortere duur en geen milieuschade zouden al een stap vooruit zijn.

Hoe kan het dat bommen nog steeds hun doel missen? Hoe hou je een conflict zo kort mogelijk? En hoe zit het met al die onbedoelde burgerslachtoffers? Moet het leger als geheel verbeterd worden of begint het bij de soldaat zelf?

Wat is oorlog eigenlijk en hoe kunnen we conflicten tot een zo goed mogelijk einde brengen? Rob de Wijk (directeur HCSS), Desiree Verweij (hoogleraar militaire ethiek) en Peter Werkhoven (directeur kennis TNO Defensie en Veiligheid) bespreken de stand van zaken en vertellen wat er beter kan.

Deze uitzending van het programma Dat kan beter! met de titel Oorlog kan beter! is uitgezonden op donderdag 16 oktober door de VPRO. Te gast was Rob de Wijk. De presentatie was in handen van Pieter van der Wielen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!