Uitzending
Dat kan beter! - Slecht eten kan beter!

Slecht eten kan beter!

Dat kan beter!

10-9-2008

| 1380 x bekeken | 0 reacties
6
Wat zou het toch fijn zijn om niet meer te hoeven nadenken bij wat je eet. Je helemaal volstoppen met lekkere, ongezonde dingen, zonder rekening te houden met de slechte gevolgen. Niet meer dik worden, geen last van cholesterol, je gewoon overgeven aan vreetlust.

Waarom zijn hier geen middelen voor? Of zijn ze er wel? En werken ze dan? Misschien kunnen we gehersenspoeld worden zodat we eerder verzadigd zijn? Of is de bittere conclusie toch dat we ons op diŽten moeten storten? Wat is de oplossing voor de eet-hedonist?

De deskundigen in deze aflevering zijn hoogleraar diabetologie Hanno Pijl, hoogleraar voedingsleer Martijn Katan en klinisch psycholoog Tatjana van Strien. Zij zullen eerst kijken wat ons probleem nou eigenlijk is en hoe we ons toch aan onze lust kunnen overgeven, dan wel onze lust beteugelen.

Deze uitzending van het programma Dat kan beter! met de titel Slecht eten kan beter! is uitgezonden op woensdag 10 september door de VPRO. Te gast waren Martijn Katan en Tatjana van Strien. De presentatie was in handen van Pieter van der Wielen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee