Uitzending
Comedytrain - Thijs van Domburg

Thijs van Domburg

Comedytrain

1-4-2010

| 3048 x bekeken | 0 reacties
6
In de vierde uitzending van ‘VARA Presenteert Comedytrain’ op donderdag 1 april staat Thijs van Domburg centraal.

Al vroeg in zijn leven besloot Thijs van Domburg dat hij cabaretier wilde worden, en daarom ging hij na de middelbare school Nederlands studeren. Omdat hij zelf ook wel door had dat dat een vreemde keuze was, won hij in 2002 het Groninger Studenten Cabaret Festival en stopte met studeren. In 2004 sloot hij zich aan bij Comedytrain en in 2009 behaalde hij de finale van Cameretten. Na een succesvolle finaletournee besloot hij dat het tijd werd voor meer, dus zal hij in seizoen 2011-2012 te zien zijn met zijn eerste avondvullende programma. Tussendoor schreef hij voor Dit Was Het Nieuws, en tevens schrijft hij zeer regelmatig sketches en columns voor Spijkers met Koppen.

Al twintig jaar is Comedytrain het middelpunt en keurmerk van stand-up comedy in Nederland. Toomler in Amsterdam is de thuisbasis van Comedytrain en dé stand-up comedyclub van Nederland. Vele bekende comedians als Hans Teeuwen, Theo Maassen, Dolf Jansen en Sanne Wallis de Vries legden hier de basis voor de stap naar de theaters.

Jan Jaap van der Wal is bij het programma verantwoordelijk voor de artistieke begeleiding. "Comedytrain biedt een mix van ervaren comedians en nieuw talent", aldus artistiek leider Jan Jaap van der Wal. "Dit jaar laten we onder andere de kersverse winnaar van de publieksprijs op het Leids Cabaret Festival Emilio Guzman zien, Camerettenfinalist Thijs van Domburg en de zeer controversiële, maar o zo grappige Doug Stanhope uit Amerika.

Deze uitzending van het programma Comedytrain met de titel Thijs van Domburg is uitgezonden op donderdag 1 april door de VARA. Te gast was Thijs van Domburg.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie