Uitzending
Comedytrain - Doug Stanhope

Doug Stanhope

Comedytrain

8-4-2010

| 2080 x bekeken | 0 reacties
6
In de laatste uitzending van ‘VARA Presenteert Comedytrain’, donderdag 8 april om 21.25 uur op Nederland 3, is de populaire Amerikaanse comedian Doug Stanhope te zien.

Stanhope begon zijn carrière als presentator op Comedy Central en verscheen in Amerikaanse shows zoals "Fox News" en "The Jerry Springer Show". Zijn talent voor comedy bracht hem naar vele grote comedyfestivals, zoals het ‘Montreal Just For Laughs Festival’ en het ‘Edinburgh Fringe Festival’ in Schotland, waar hij in 2002 als een van de grootste talenten van het festival de ‘Strathmore Press Award’ won. Ook heeft hij verschillende cd’s en dvd’s op zijn naam staan.

De wereldwijd bekende comedian trad zowel solo als met het collectief ‘The Unbookables’ meerdere keren op in een uitverkocht Toomler en is nu met zijn optreden op televisie bij ‘VARA presenteert Comedytrain’ te zien.

Al twintig jaar is Comedytrain het middelpunt en keurmerk van stand-up comedy in Nederland. Haar thuisbasis, Toomler in Amsterdam, is dé stand-up comedyclub van Nederland. Vele bekende comedians als Hans Teeuwen, Theo Maassen, Raoul Heertje en Najib Amhali leerden hier de kneepjes van het vak.

Jan Jaap van der Wal verzorgde de artistieke begeleiding bij Vara Presenteert Comedytrain. "Comedytrain biedt een mix van ervaren comedians en nieuw talent", aldus artistiek leider Jan Jaap van der Wal. "Dit jaar laten we onder andere de kersverse winnaar van de publieksprijs op het Leids Cabaret Festival Emilio Guzman zien, Camerettenfinalist Thijs van Domburg en de zeer controversiële, maar o zo grappige Doug Stanhope uit Amerika. Een bijzondere jaargang van VARA Presenteert Comedytrain."

Deze uitzending van het programma Comedytrain met de titel Doug Stanhope is uitgezonden op donderdag 8 april door de VARA. Te gast waren Thijs van Domburg en Emilio Guzman. De presentatie was in handen van Jan Jaap van der Wal.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie