Uitzending
Buitenhof - Sheila Sitalsing, Joost de Vries

Sheila Sitalsing, Joost de Vries

Buitenhof

20-5-2018

| 863 x bekeken | 0 reacties
6
Millennials
Millennials: jongeren die tussen 1980 en 2000 geboren zijn worden gezien als individualistische smartphone-zombies. Tegelijkertijd is hun toekomstperspectief niet rooskleurig, omdat ze armer dan hun ouders zullen zijn. Hoe zit het met het engagement van deze groep? En hebben jonge mensen nog vertrouwen in de politiek? Een gesprek tussen drie generatiegenoten: Hadjar Benmiloud, oprichter van het feministisch platform Vileine, Lotte Schipper, voorzitter van het CDJA, en Joost de Vries, schrijver en journalist bij De Groene Amsterdammer.

Thorbecke wil het
Johan Rudolph Thorbecke is een Nederlandse politicus en wetenschapper die een onuitwisbare invloed gehad heeft op ons staatsbestel. De grondwet, de kieswet, de gemeentewet en de wet op de parlementaire enquête zijn door hem tot stand gekomen. Remieg Aerts, hoogleraar Nederlandse en Politieke Geschiedenis, schreef de biografie 'Thorbecke wil het'.

Column: Sheila Sitalsing
Volkskrant-columnist Sheila Sitalsing leest aan het begin van de uitzending een column over de actualiteit.

Schuim & As: Sandra Phlippen
Aandacht voor het buitenlandse nieuws in Schuim & As, dit keer met Sandra Phlippen.

In deze uitzending van Buitenhof waren Joost de Vries, Hadjar Benmiloud en Johan Rudolph Thorbecke te gast. De presentatie was in handen van Paul Witteman, Diana Matroos en Jort Kelder. Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Sheila Sitalsing, Joost de Vries werd uitgezonden op zondag 20 mei door de VARA en de VPRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!