Uitzending
Buitenhof - Arnoud Boot, Sophie Hermans

Arnoud Boot, Sophie Hermans

Buitenhof

17-6-2018

| 1095 x bekeken | 0 reacties
6
Nederland en VN-missies
De Nederlandse troepen gaan weg uit Mali. Dat besluit kwam deze week, net als een vernietigend rapport van de Algemene Rekenkamer over de Nederlandse bijdrage aan de VN-missie in het land. Een paar maanden geleden koerste minister van Defensie Ank Bijleveld nog af op verlenging. Wat zegt deze koerswijziging over de staat van onze krijgsmacht? En hoe effectief zijn VN-missies? In Buitenhof: een gesprek met Dieuwertje Kuijpers, onderzoeksjournalist gespecialiseerd in defensie, en Christ Klep, militair historicus aan de Universiteit Utrecht.

Nieuw talent
Ze werden gekozen als volksvertegenwoordigers in het hoogste politieke ambt en werken nu iets langer dan een jaar in het hart van onze democratie. Wat zijn de ervaringen van deze aanstormende talenten? En hoe kijken zij aan tegen het Kamerlidmaatschap? Een tafel met Sophie Hermans van de VVD, Lisa Westerveld van GroenLinks en Femke Merel van Kooten van de Partij voor de Dieren.

Schuim & As
Aandacht voor het buitenlandse nieuws in Schuim & As, deze week met Sandra Phlippen.

De presentatie was in handen van Paul Witteman, Diana Matroos en Jort Kelder. Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Arnoud Boot, Sophie Hermans werd uitgezonden op zondag 17 juni door de VARA en de VPRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie