Uitzending
Buitenhof - Jeroen Dijsselbloem, Ryan Lizza, Wim Voermans

Jeroen Dijsselbloem, Ryan Lizza, Wim Voermans

Buitenhof

5-11-2017

| 641 x bekeken | 0 reacties
6
En jaar Trump. En van Amerika's belangrijkste politiek journalisten: Ryan Lizza. Jeroen Dijsselbloem. 'In Brussel machtiger dan Rutte', kopte Het Financieele Dagblad over Jeroen Dijsselbloem. Als Eurogroepvoorzitter beleefde hij n van de meest turbulente periodes van de afgelopen decennia. In eigen land mag hij inmiddels minister en Kamerlid-af zijn, de klus bij de Eurogroep maakt hij af. Wat is de toekomst van de eurozone? Welke kant gaan we op? Hij kijkt vooruit.

En jaar Trump. Hij geldt als n van Amerika's belangrijkste politiek journalisten van het moment: Ryan Lizza. De verslaggever bij weekblad The New Yorker wordt bejubeld vanwege zijn superieure stijl en diepgravende onderzoek. In bijna twee decennia politieke verslaggeving volgde hij maar liefst vier presidentsverkiezingen op de voet en deze zomer moest Donald Trumps persofficier, Anthony Scaramucci, na tien dagen aftreden na een telefoontje met Lizza. Een gesprek over n jaar president Trump.

Een referendum over het referendum. Met een simpele pennenstreek schrapte het nieuwe kabinet het raadgevend referendum. De tussentijdse stem van het volk wordt niet langer op prijs gesteld. Maar wordt daardoor het populisme niet juist in de kaart gespeeld? Ook kersverse regeringspartij D66, ooit groot voorstander van referenda, wil er nu vanaf. Hoogleraar staatsrecht aan Universiteit Leiden Wim Voermans zet zijn vraagtekens bij het buitenspel zetten van de burger bij het besluitvormingsproces.

De presentatie was in handen van Paul Witteman, Pieter Jan Hagens en Marcia Luyten. Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Jeroen Dijsselbloem, Ryan Lizza, Wim Voermans werd uitgezonden op zondag 5 november door de VARA, de VPRO en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie