Uitzending
Buitenhof - 22-10-2017

22-10-2017

Buitenhof

946 x bekeken | 0 reacties
7
Escalatie in Spanje
De verhoudingen tussen CataloniŽ en Madrid verharden en escaleren snel. De Spaanse premier Rajoy heeft zaterdag via artikel 155 van de grondwet de afzetting van het Catalaanse bestuur in werking gezet en wil binnen zes maanden nieuwe verkiezingen. Een gesprek tussen EuroparlementariŽr Kati Piri en Tomas Roggeman, voorzitter van de Vlaamse partij Jong N-VA.

'Schiphollen'
Schiphol wil groeien. Maar de luchthaven relativeert de toenemende overlast. Oud-minister van Milieu Pieter Winsemius sprak vorige week in dat verband over 'Schiphollen'. Wat moet Schiphol doen om te overtuigen dat er rekening gehouden wordt met omwonenden en milieu?

Philipp Blom
Een analyse over de grootste veranderingen van onze tijd: historicus Philipp Blom luidt met zijn nieuwe boek Wat op het spel staat de noodklok. Door de gevolgen van klimaatverandering en digitalisering staat onze manier van leven misschien wel op het spel. Of is er nog hoop?

In deze uitzending van Buitenhof was Jeroen Smit te gast. De presentatie was in handen van Paul Witteman, Pieter Jan Hagens en Marcia Luyten. Deze uitzending van het programma Buitenhof werd uitgezonden op zondag 22 oktober door de VARA, de VPRO en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie