Uitzending
Buitenhof - Arno Visser, Femke Halsema, Willem Schinkel

Arno Visser, Femke Halsema, Willem Schinkel

Buitenhof

3-12-2017

| 957 x bekeken | 0 reacties
6
Te gast: Arno Visser, Willem Schinkel, Femke Halsema, Taco Dibbits en Sandra Phlippen. Arno Visser, president van de Rekenkamer.

Arno Visser, president van de Rekenkamer
Decentralisatie van de zorg en andere overheidstaken was het mantra van het vorige kabinet. Inmiddels zijn die regelingen in werking. Heikel punt: de nevenkanten van decentralisatie maken de controle op overheidsgeld steeds lastiger en ondoorzichtiger. Een doolhof aan regelingen voor burgers schept rechtsongelijkheid. Arno Visser, president van de Algemene Rekenkamer, maakt zich ernstige zorgen. In Buitenhof schetst hij een perspectief van hoe het beter zou moeten.

De zwarte bladzijden uit onze geschiedenis
De zwarte bladzijden uit ons verleden: het debat daarover laait de laatste tijd weer op. Het nieuwe kabinet wil meer aandacht voor onze historie en normen en waarden. Het Wilhelmus moeten we zingen, elk jaar naar het Rijksmuseum, de Nederlandse vlag in de Tweede Kamer. Weten we genoeg over onze geschiedenis of hebben we oogkleppen op? En hoe bepalend is die geschiedenis voor onze nationale identiteit? In Buitenhof socioloog Willem Schinkel, publicist Femke Halsema en hoofddirecteur van het Rijksmuseum Taco Dibbits.

In deze uitzending van Buitenhof waren Arno Visser, Femke Halsema en Willem Schinkel te gast. De presentatie was in handen van Paul Witteman, Pieter Jan Hagens en Marcia Luyten. Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Arno Visser, Femke Halsema, Willem Schinkel werd uitgezonden op zondag 3 december door de VARA, de VPRO en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie