Uitzending
Buitenhof - Geerten Waling, Leo Lucassen, Tom van der Lee

Geerten Waling, Leo Lucassen, Tom van der Lee

Buitenhof

12-11-2017

| 835 x bekeken | 0 reacties
5
Brexit en het VNO
Er moet heel snel een Brexit-deal komen, zo waarschuwt het Europese bedrijfsleven. Maandag bezoekt een delegatie van VNO-NCW Theresa May, in een poging een doorbraak te forceren in de vastlopende Brexit-onderhandelingen. Wat staat er op het spel? En hoe is de sfeer in de Londense City? In Buitenhof Frans Weekers, bewindvoerder bij de Europese ontwikkelingsbank in Londen, en Arthur van Dijk, VNO-bestuurslid en voorzitter van Transport en Logistiek Nederland.

Historici in debat
Historicus Leo Lucassen bekritiseerde Geert Wilders in een tweet vanwege diens voorgenomen wandeling door het Brusselse Molenbeek. Het deed hem denken aan de jaren dertig. Geerten Waling - ook historicus - vindt de vergelijking van Lucassen om de positie van joden in de jaren dertig te vergelijken met die van moslims nu ongepast. Tot hoever mag een historicus gaan en wanneer ga je over de grens bij dit debat? En is het eigenlijk wetenschappelijk verantwoord om dit soort vergelijkingen te maken?

In deze uitzending van Buitenhof waren Leo Lucassen en Frans Weekers te gast. De presentatie was in handen van Paul Witteman, Pieter Jan Hagens en Marcia Luyten. Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Geerten Waling, Leo Lucassen, Tom van der Lee werd uitgezonden op zondag 12 november door de VARA, de VPRO en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie