Uitzending
Buitenhof - In het teken van China

In het teken van China

Buitenhof

2-1-2011

| 3333 x bekeken | 0 reacties
7
De eerste uitzending van Buitenhof in 2011 gaat over de opkomst van China. Dat land is hard op weg de grootste economie ter wereld te worden en laat zich ook politiek steeds sterker gelden.
Maar volgens Kristofer Schipper, de 'grand old man' van de Nederlandse sinologie en Taoïstisch meester, dreigt Nederland de aansluiting met China te missen. Hebben wij wel voldoende belangstelling voor de ontwikkelingen daar? In Buitenhof een interview met Schipper over het totaal andere waar China voor staat en welke kennis leidt tot een beter begrip.
En een debat over wonen en werken in China. Met internetondernemer Marc van der Chijs, die in Sjanghai de succesvolle website Tudou.com lanceerde (de Chinese YouTube), oud-correspondent Bettine Vriesekoop die komende maand het boek 'Duizend Dagen in China' publiceert en advocaat Jurjen Groot die in China Nederlandse bedrijven adviseert.

Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel In het teken van China is uitgezonden op zondag 2 januari door de VARA, de VPRO en NTR. Te gast was Bettine Vriesekoop.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!