Uitzending
Buitenhof - Europese banken & belastingen

Europese banken & belastingen

Buitenhof

28-11-2010

| 1340 x bekeken | 0 reacties
7
Crisis in de eurozone
Het is een cruciaal weekend voor de eurozone. Zondag zullen de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds verslag uitbrengen over de situatie in Ierland. Terwijl de ministers van FinanciŽn druk overleg voeren over de noodhulp aan Ierland, wordt er alweer driftig gespeculeerd over welk euroland als volgende aan de beurt zou zijn. Is daarmee niet langzamerhand het einde van de euro in zicht? In Buitenhof Arnoud Boot, hoogleraar ondernemingsfinanciering en financiŽle markten aan de Universiteit van Amsterdam.

Europese belastingen
De onderhandelingen over de Europese begroting zitten al weken muurvast. Terwijl het Europees Parlement meer mogelijkheden wil om Europese belastingen te heffen, is dit voor een aantal lidstaten een gruwel. Vooral de Nederlandse regering vreest een extra blauwe envelop uit Brussel die op de deurmat valt. Maar levert Brussel als belastinginner ons juist geen voordelen op? Een debat met Bas Eickhout, EuroparlementariŽr voor GroenLinks, Han ten Broeke, Tweede Kamerlid voor de VVD en Hendrik Vos, hoogleraar Europese politiek aan de Universiteit van Gent.

Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Europese banken & belastingen is uitgezonden op zondag 28 november door de VARA, de VPRO en NTR. Te gast waren Han ten Broeke, Arnoud Boot en Bas Eickhout.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen ťcht de beste aanbiedingen Bekijk nu!