Uitzending
Buitenhof - Ahmed Aboutaleb

Ahmed Aboutaleb

Buitenhof

23-12-2018

| 1056 x bekeken | 0 reacties
6
De autoritaire verleiding
Erdogan, Orban, Trump, Modi en Poetin: allemaal autoritair, allemaal democratisch verkozen en populair in eigen land. Hoe kunnen we hun aantrekkingskracht begrijpen? Is er een nieuw soort leider opgestaan? En wat zegt dat over de houdbaarheid van onze liberale democratie? Publicist Casper Thomas zocht antwoorden en schreef daarover het boek 'De autoritaire verleiding. De antiliberale wereldorde is aan een opmars bezig.'

Eenzaamheid
In een tijd waarin we online steeds meer sociale contacten hebben, lijken we ons steeds eenzamer te voelen. Een op de drie Nederlanders zegt wel eens eenzaam te zijn. Worden we inderdaad steeds eenzamer? En hoe komt dat dan? Een gesprek met Anja Machielse, hoogleraar Empowerment van kwetsbare ouderen aan de Universiteit voor Humanistiek, en Paul Verhaeghe, hoogleraar Klinische psychologie en psychoanalyse aan de Universiteit Gent.

Column
Ann Demeester. Ann Demeester, directeur van het Frans Hals Museum te Haarlem, leest een column.

In deze uitzending van Buitenhof was Ahmed Aboutaleb te gast. De presentatie was in handen van Paul Witteman, Diana Matroos en Jort Kelder. Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Ahmed Aboutaleb werd uitgezonden op zondag 23 december door de VPRO en BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie