Uitzending
Buitenhof - 5 juni 2016

5 juni 2016

Buitenhof

5-6-2016

| 1563 x bekeken | 2 reacties
5
Minister Schultz van Haegen
Melanie Schultz van Haegen wil onze infrastructuur verduurzamen en verfraaien met technologische snufjes. Hoe wil ze dat doen? En hoe gaat ze dat betalen? Als een van de politieke vertrouwelingen van premier Rutte kijkt ze vooruit hoe het verder moet met de liberalen van de VVD nu zijzelf, minister Kamp en minister Schippers hebben aangekondigd niet op de VVD-Tweede Kamerlijst te willen gaan staan.​

Nederland: kleurenblind
Nederlanders hebben zich altijd onttrokken aan een écht debat over racisme, en weggekeken van het eigen koloniale verleden. Ze zien zichzelf het liefst als progressief, verlicht en kleurenblind. Maar van dat beeld klopt weinig. Dat stelt emeritus hoogleraar Gloria Wekker, van wie onlangs het boek White Innocence verscheen. Welke invloed heeft dat verleden, nu het racismedebat op scherp staat? Gloria Wekker, in debat met VVD-raadslid in Amsterdam Dilan Yesilgöz.

Nationale Ombudsman
De grootscheepse operatie om talloze zorgtaken van het Rijk naar de gemeenten over te hevelen is inmiddels achter de rug. Grote vraag is hoe de gemeenten het in de ogen van de burgers doen. Daarover de Nationale Ombudsman: Reinier van Zutphen.

Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel 5 juni 2016 werd uitgezonden op zondag 5 juni door de VARA, de VPRO en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie