Uitzending
Buitenhof - René Paas, Paul Cliteur, Merijn Oudenampsen, Zihni Özdil, Maajid Nawaz

René Paas, Paul Cliteur, Merijn Oudenampsen, Zihni Özdil, Maajid Nawaz

Buitenhof

11-9-2016

| 1732 x bekeken | 1 reacties
6
Commissaris van de Koning René Paas
Wéér honderden boze Groningers de straat op deze week: boos op de NAM, boos op Hans Alders en boos op Henk Kamp. Wat moet er anders? Commissaris van de Koning René Paas.

'De paradox van de vrijheid'
Minister Edith Schippers gooide deze week de knuppel in het hoenderhok. In haar HJ Schoo-lezing waarschuwt ze voor de dreiging van de politieke islam, voor de kloof tussen diegenen die normen en waarden delen en diegenen die zich daarvan afkeren. We moeten de vrijheid verdedigen, stelt Schippers. En: onze cultuur is een stuk beter dan alle andere. Maar hoe verdedig je vrijheid? Wat zijn de grenzen van democratie? En hoe tolerant moet je zijn tegen intolerantie? In Buitenhof een debat, met rechtsgeleerde en filosoof Paul Cliteur, socioloog en politicoloog Merijn Oudenampsen en columnist en historicus Zihni Özdil.

Vrijheidslezing
Een extremist van de radicaal-islamitische beweging Hizb ut-Tahrir die na vijf jaar gevangenschap in Egypte prediker tegen terrorisme wordt. Maajid Nawaz, een Brit met Pakistaanse wortels werd als tiener radicaal maar veranderde zijn leven ingrijpend na het lezen van boeken over mensenrechten. Hij geldt als een van de meest kritische moslims van Groot-Brittannië. Een fervent strijder tegen radicalisering van moslimjongeren. In 2015 deed Maajid Nawaz mee aan de Britse parlementsverkiezingen voor de Liberal Democrats.

Zondag houdt hij in de Amsterdamse Balie de Vrijheidslezing, vijftien jaar na de aanslag op het World Trade Center in New York door moslimfundamentalisten.

In deze uitzending van Buitenhof waren Paul Cliteur en Rene Paas te gast. Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel René Paas, Paul Cliteur, Merijn Oudenampsen, Zihni Özdil, Maajid Nawaz werd uitgezonden op zondag 11 september door de VARA, de VPRO en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie