Uitzending
Buitenhof - 29-5-2016

29-5-2016

Buitenhof

1158 x bekeken | 0 reacties
5
Jet Bussemaker versus Paul Rosenmöller
Nederlandse leerlingen krijgen te weinig kans om op te klimmen. De ongelijkheid in het onderwijs neemt toe. Dat blijkt uit onderzoek van de OESO. Kinderen uit bevoorrechte milieus krijgen meer kansen om het beste uit zichzelf te halen dan kinderen van laagopgeleide ouders. Is het verheffingsideaal van de Partij van de Arbeid nog wel up to date? ​In Buitenhof een debat met PvdA-minister van Onderwijs Jet Bussemaker en Paul Rosenmöller, voorzitter van de VO-Raad.

Mark Verheijen en zijn biografie over Harm van Riel
Donderdag verscheen: 'Harm van Riel. Een rechtse provo'. Een biografie over een VVD-prominent die ten onrechte in de vergetelheid is geraakt, aldus de schrijver en oud-Tweede Kamerlid voor de VVD, Mark Verheijen. Getooid in bolhoed en horlogeketting, was Van Riel een bijzondere verschijning op het Binnenhof van de progressieve jaren '60 en '70. Ook inhoudelijk was Van Riel wars van vernieuwing. Mark Verheijen legde in februari 2015 zijn VVD-kamerlidmaatschap neer omdat hij verdacht werd van foutieve declaraties. Na onderzoek van het Openbaar Ministerie en de integriteitscommissie van de VVD bleek de klacht ongegrond.

Erik-Jan Zürcher
Hoogleraar Erik-Jan Zürcher stuurde onlangs de hoge Turkse onderscheiding Medal of High Distinction terug naar Ankara. In 2005 had hij die ontvangen van de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Abdullah Gül. Zürcher geloofde in een Turks lidmaatschap van de EU. Intussen maakt hij zich grote zorgen over mensenrechten in Turkije en de toenemende macht van president Erdogan. Met terugwerkende kracht denkt Zürcher dat het land geen lid van de EU moet worden. Wat is er gebeurd? Hoe kijkt hij tegen het huidige Turkije aan en in hoeverre luistert Zürcher zelf naar de publieke opinie in Turkije?

In deze uitzending van Buitenhof waren Paul Rosenmöller, Jet Bussemaker, Erik-Jan Zürcher, Harm van Riel en Mark Verheijen te gast. Deze uitzending van het programma Buitenhof werd uitgezonden op zondag 29 mei door de VARA, de VPRO en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie