Uitzending
Buitenhof - 24-1-2010

24-1-2010

Buitenhof

1466 x bekeken | 0 reacties
7
De race om betaalbare zorg
De zorg krijgt in Nederland een steeds groter aandeel van de economie. Minister Klink staat voor een geweldige uitdaging. Door de vergrijzing stijgt de vraag naar zorg, terwijl door tekort aan personeel de kosten verder zullen toenemen. Als er niets gebeurt, kan in 2020 een kwart van de benodigde zorg niet meer worden geleverd. Wat gaat de minister hieraan doen in een tijd waarin miljarden bezuinigingsoperatie op stapel staat. In Buitenhof Ab Klink, minister van VWS, over de gevolgen voor onze zorgpremie en het basispakket.

Ophef over de kilometerheffing
Minister Eurlings wil de ANWB internetpeiling een essentiŽle rol laten spelen bij de invoering van de kilometerheffing. Maar in hoeverre passeert hij daarmee de Tweede Kamer? En telt alleen de stem van de automobilist? In Buitenhof een debat met Kees Vendrik (Tweede Kamerlid GroenLinks), Hans Hillen (Eerste Kamerlid CDA) en Hans Engels (D66 Eerste Kamerlid en hoogleraar staatsrecht RUG).

Deze uitzending van het programma Buitenhof is uitgezonden op zondag 24 januari door de VARA, de VPRO en de NPS. Te gast waren Ab Klink, Camiel Eurlings, Hans Engels, Hans Hillen en Kees Vendrik.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie