Uitzending
Buitenhof - 13-11-2011

13-11-2011

Buitenhof

1052 x bekeken | 0 reacties
7
In Buitenhof een reportage over de rol van de Franse banken, het politieke klimaat in Frankrijk en de geopolitieke rol van het land in Europa. Volgens schrijver P.F. Thomése staat onze literatuur onder grote druk. Want onder invloed van marketing en PR is de leidende taal reclametaal geworden. Kun je 5 miljard extra bezuinigen zonder de heilige huisjes ter discussie te stellen. Frans Weisglas 100% liberaal en VVD luis in de pels roept zijn leden op tot een fundamenteel debat.

La douce France
Steeds meer richten beleggers hun blik op Frankrijk nu de positie van Italië zo onder druk staat. De banden tussen Frankrijk en Italië zijn immers van oudsher hecht. In Buitenhof een gesprek tussen Christophe de Voogd docent politieke filosofie aan het beroemde Institut d'études politiques de Paris en Tonko Gast, directeur van obligatie-adviesbureau Dynamic Credit.
Over de rol van de Franse banken, het politieke klimaat in Frankrijk en de geopolitieke rol van het land in Europa.

De VVD en de Crisis
De partij van Mark Rutte doet het nog altijd goed in de peilingen, maar houden ze dat vol?
Kun je 5 miljard extra bezuinigen zonder de heilige huisjes ter discussie te stellen. Frans Weisglas 100% liberaal en VVD luis in de pels roept zijn leden op tot een fundamenteel debat.

De toekomst van onze literatuur
Er worden in Nederland jaarlijks vele nieuwe boeken uitgegeven. Maar volgens schrijver P.F. Thomése staat onze literatuur toch onder grote druk. Want onder invloed van marketing en PR is de leidende taal reclametaal geworden. Er is geen ruimte meer voor authentieke en ontregelende romans.
In Buitenhof een discussie over de crisis in onze boekenbranche en de bedreiging voor literatuur als kunstvorm. Met Joost Nijsen (directeur van uitgeverij Podium) en de auteurs P.F. Thomése en Henk van Straten.

Deze uitzending van het programma Buitenhof is uitgezonden op zondag 13 november door de VARA, de VPRO en NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie